FOTO| Camarazi de liceu, absolvenții Colegiului Militar din Alba Iulia s-au întors, după 35 de ani, în băncile școlii

Paul Voicu - Primar 2020

În jur de 40 dintre cei peste 200 de absolvenți ai Promoției 1980 de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-au întors, sâmbătă, în băncile școlii, însoțiți de o parte dintre profesori și diriginți.

intalnire de 35 de ani la Colegiul Militar01

ELIT

Militarii au aflat, după 35 de ani de la absolvirea liceului, ultimele noutăți din cadrul instituției: liceul a primit denumirea de Colegiu NAȚIONAL Militar, iar în ultimii ani promovabilitatea la BAC a fost de 100 la sută. De 15 ani, Colegiul Militar din Alba Iulia este prima instituție în furnizarea absolvenților la academiile militare, iar, în acest an, au câștigat olimpiada de vară a sportului militar.

”Toate promoțiile de absolvenți își amintesc cu nostalgie de anii de liceu militar. Pentru noi, (n.r. foști profesori) Promoția anului 1980 constituie mândria Colegiului Militar ”Mihai Viteazul”. (…) Viața demonstrează un paradox, pe care toți l-am înțeles: după ce termini școala, începi să înveți. Vă recomand indiferent de statutul pe care-l aveți astăzi, să depuneți eforturi pentru performanță”, a afirmat fostul comandat al colegiului, col. Gheorghe Răbăcel.

Mihail David - 2020

În sala de festivități, pentru cei care au trecut în neființă, militari, foști colegi și profesori, s-a ținut un moment de reculegere.

După terminarea discursurilor, absolvenții au vizitat muzeul și s-au fotografiat în fața instituției. La final, aceștia au mers în clase, alături de profesorii diriginți, pentru a citi, din nou, catalogul.

Întâlnirea a continuat cu vizitarea unității militare din Cetatea Alba Carolina și s-a încheiat la Restaurantul Gothic din Șanțurile Cetății unde majoritatea au venit însoțiți de soții.

Foștii absolvenți au afirmat că se vor întâlni și în 2016 la 40 de ani de la intrarea pe porțile colegiului.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

ac 29 septembrie 2015 at 0:44

Care are cea mai mica pensie dintre toti si care este valoarea acesteia?

Alexe Radu 30 septembrie 2015 at 11:45

Felicitari ca ati fost iar impreuna dupa atatia ani .
Poate reuseste anul viitor si promotia 1981 sa faca acelasi lucru . Ceea ce tot uita colegii care organizeaza asemenea evenimente este faptul ca NU toti fostii colegi sunt abonati sau acceseaza Observatorul Militar .
Cred ca ar fi foarte bine daca s-ar folosi si de retelele de socializare , pentru a a raspunde mai multi colegi la „Apel „

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...