Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Cadre didactice de la Şcoala “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, în vizită în Ungaria. Reuniune de proiect Comenius

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

comenius agarbiceanu 2Un grup de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia a participat, săptămâna trecută, la activităţi comune cu o şcoală din ţara vecină, Ungaria. Este vorba despre cea de-a patra reuniune în cadrul proiectului Comenius “Fairy Garden, the Empire of Health”, (Grădina zânelor,împărăţia sănătăţii), pe care şcoala îl desfăşoară împreună cu alte unităţi de învăţământ din 3 ţări.  Primele activităţi comune au fost defăşurate în luna februarie a acestui an la o grădiniţă şi o şcoală în Ungaria,  în aprilie s-a vizitat Liceul sanitar din Hatay – Turcia, în mai Italia, şi acum s-au reunit din nou în Ungaria, la Şcoala Gimnazială Weores Sandor Gyomro.

 La cea de-a patra întâlnire, desfăşurată în perioada 10-14 octombrie 2014, au participat reprezentanţi ai celor patru ţări implicate în parteneriat: Ungaria-ţara gazdă,Turcia,Italia şi comenius agarbiceanuRomânia. Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu a fost reprezentată de prof. Alexe Vinceller, prof. Mariana Salomia Maierescu (coordonatori de proiect), prof. Anca Belaşcu, prof. Elena Negrescu, prof. Ana Maria Samson, prof. Felicia Pop. Toate activităţile desfăşurate pe parcursul celor 4 zile din cadrul întâlnirii s-au derulat conform programului propus de către echipa gazdă.

Au fost vizitate trei instituţii şcolare: Şcoala coordonatoare Gyomro cu trei structuri  (localitate situată la 30 km sud-est de Budapesta), instituţie parteneră în programul multilateral.

Directorul unităţii a prezentat şcoala într-o zi obişnuită de program, expoziţia de lucrări realizate de elevii şcolii, cadrele didactice au  relaţionat cu elevii schimbând diverese impresii.

S-au vizitat în continuare obiective turistice din Budapesta (clădirea Pralamentului, podurile peste Dunăre,monumentul Holocaustului dedicat evreilor ucisi în al II-lea război mondial, diverse monumente istorice), cetatea medievală de la Visegrad situată la cotul Dunării, expoziţia de artă populară din oraşul multietnic Szentendre.

Programul stabilit de către gazde a continuat cu o conferinţă, o modalitate eficientă de a promova valorile culturale şi educative din fiecare ţară parteneră şi a oferit oportunitatea unui dialog intercultural.

Activitatea a inclus schimburi de materiale, discuţii şi ateliere de lucru. Fiecare unitate şcolară implicată a prezentat stadiul de realizare si derulare a proiectului la nivel naţional, activităţile derulate în perioada iunie – septembrie 2014 şi propuneri pentru produsele finale care trebuie finalizate.

Următoarea întâlnire a şcolilor partenere va avea loc la Roma–Lanciano-Italia, în perioada 29 dec.2014-1 ian 2015.

Şcoala Gimnazială  Ion Agârbiceanu va fi gazdă a parteneriatului în perioada 20- 24 martie 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea