Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Bibliotecă ultramodernă cu multiple facilități, la Blaj: Licitația în valoare de peste 8 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Blaj a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziție lucrări de construcții pentru obiectivul de investiție „Construire Bibliotecă Municipală Blaj”, componenta A în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Blaj”. Valoarea totală estimată a contractului este de 8.310.344,48 de lei, fără TVA.

Obiectivul general al proiectului vizeaza cresterea calitatii vietii populatiei Municipiului Blaj si asigurarea accesului la servicii de calitate, prin construirea unei biblioteci, cât si prin îmbunatatirea infrastructurii urbane locale.

Obiectivele specifice ale proiectului

Îmbunatatirea accesului la servicii culturale, prin construirea unei Biblioteci în 36 luni de la semnarea Contractului de finantare.
Îmbunatatirea infrastructurii fizice de baza, prin reabilitarea si modernizarea strazilor Andrei Muresanu, Garii, Eroilor, în termen de36 luni de la semnarea Contractului de finantare.
Realizarea lucrarilor tehnico-edilitare, prin crearea strazilor de acces si a retelei de canalizare, în zona Chereteu,în 36 luni de la semnarea Contractului de finantare.
Realizarea de trasee pietonale, în suprafata de 4.472,99 mp, în termen de 36 luni de la semnarea Contractului de finantare.
Crearea de spatii verzi, în suprafata de 4.524,69 mp, în termen de 36 luni de la semnarea Contractului de finantare.

Necesitatea proiectului

Necesitatea derularii investitiei se justifica prin cerintele impuse de vremurile în care traim, traduse în cea mai mare masura prin nevoia de îmbunatatire si crestere continua a calitatii vietii si implicit a nivelului de trai ai locuitorilor. Nevoile identificate si la care se urmareste a se raspunde prin prezentul proiect vizeaza îmbunatatirea conditiilor de educatie, socio-culturale, acces la institutiile relevante la nivelul comunitatii, în strânsa corelare cu îmbunatatirea modului în care se deruleaza deplasarea cetatenilor între domiciliu si institutiilor, obiectivele existente pe raza comunitatii.

Structura clădirii

în prima variantă se propune realizarea clădirii pe o structură din zidărie portantă de cărămidă de 30 cm grosime, rigidizată cu sâmburi din B.A., cu secțiunea orizontală de 30×30 cm. Sistemul structural va rezema pe fundații continue din beton armat. Planșeele bazei de peste subsol parter și etajele superioare se vor realiza din beton armat monolit.

Acoperirea construcției se va realiza cu acoperiș tip terasa

Finisajele exterioare

Clădirea va fi finisată la exterior cu tencuială decorativă, cărămidă aparenta si lamele metalice pentru umbrire. Ferestrele și ușile exterioare vor avea tâmplăria metalică și din PVC cu sticlă în sistem termopan – tripan, aceasta din urmă având caracteristici termoizolatoare superioare.

Finisajele interioare

Spațiile interioare vor fi finisate pe pereți cu zugrăveli lavabile transpirante și placaje din faianță. Pardoselile încăperilor vor fi finisate cu mocheta, parchet și gresie. Tâmplăria interioară va fi realizată din lemn și MDF, fiind astfel asigurat confortul termic și fonic necesar desfășurării în bune condiții a activităților.

Asigurarea caracteristicilor energetice necesare

Pereții exteriori se vor placa la exterior, cu polistiren celular cu specificație de fabricație „pentru utilizare la placarea fațadelor”, realizat în sisteme termoizolante agrementate în România. Termosistemul va conține ca finisaj tencuială decorativă și placaj de cărămidă aparentă.

Placa de pe sol se va izola utilizând soluția executării unui strat termoizolant sub aceasta. Izolarea planșeului peste ultimul nivel se va realiza cu polistiren extrudat.

La soclul clădirii se va prevedea o termoizolație din polistiren extrudat, pe înălțimea soclului, care se va prelungi sub nivelul trotuarului minim 50 cm.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea