Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Bază de agrement cu ȘTRAND modern și Centura de Sud-Vest al orașului Alba Iulia. Proiectele, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, s-au depus fișele a două noi proiecte care vizează fluidizarea traficului rutier și construirea unei baze sportive și de agrement în zona Bazinului Olimpic.

Proiectul ,,Regenerarea urbană a zonei Bazinului Olimpic prin amenajarea de spații verzi și construirea unei baze sportive și de agrement” are ca obiectiv general regenerarea urbană și valorificarea zonei aferente Bazinului Olimpic prin amenajarea unei baze sportive de agrement, inclusiv un ștrand public, zone verzi și spații de recreere în acord cu Strategia lntegrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba lulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cadrul proiectului se dorește regenerarea urbană a zonei Bazinului Olimpic Alba lulia prin construirea unei baze sportive și de agrement cu o suprafață totală de 18.118 mp începând cu anul 2021.

Totodată se dorește și îmbunătățirea protecției mediului înconjurător prin amenajarea unor spații verzi în suprafața de aproximativ 5670 mp începând cu anul 2021 în zona Bazinului Olimpic Alba lulia.

Pentru acest proiect, bugetul eligibil estimat total al investiției este de peste 6.850.000.00 de euro

Celălalt proiect, „Fluidizarea traficului rutier prin măsuri de mobilitate urbană durabilă – construire arteră ocolitoare pe latura de sud-vest a Municipiului Alba lulia” are ca obiectiv general reducerea emisiilor de carbon în municipiul Alba lulia și zona sa funcțională prin construirea/modernizarea unei artere ocolitoare pe latura de sud -vest.

Se vor construi cel puțin 4 km de infrastructură rutieră și cel puțin 3,2 km de pistă ciclabilă în zona de sud est a municipiului Alba lulia: Bdl. lon Lăncrănjan -DN1, în 36 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Tot în același termen se va achiziționa material rulant ecologic – autobuze și biciclete și se vor achiziționa/construi infrastructuri pentru combustibili alternativi precum puncte de realimentare sau reîncărcare pentru mașinile electrice, de-a lungul arterei ocolitoare.

Pentru acest proiect, bugetul eligibil estimat total al investiției este de 25.000.000 euro, din care 21.008.403 euro fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea