FOTO| Baza de agrement cu ȘTRAND modern, loc de joacă pentru copii și zonă de relaxare, în Alba Iulia: Proiectul vizează obținerea acordului de mediu

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Dezvoltarea infrastructurii de agrement, reprezintă o parte componentă a planului de creştere a calităţii vieţii cetăţenilor din Alba Iulia, de aceea municipalitatea a inclus în proiectele de dezvoltare și realizarea unor zone de agrement și practicare a sportului în mai multe zone ale oraşului.

Având în vedere că Municipiului Alba Iulia deţine un singur bazin acoperit (bazin scurt numit și olimpic cu lungimea de 50m) și un ștrand nefuncțional, capacitatea bazinului acoperit este insuficientă pentru gradul de interes al populaţiei pentru înot (de performanță, de întreţinere, de agrement).

Baza sportivă și de agrement propusă va asigura pe perioada verii modalități de petrecere a timpului liber, de relaxare şi de agrement prin realizarea următoarelor construcții și amenajări:

– corp administrativ P+M, bazin exterior pentru înot, bazin exterior de agrement,

– bazin exterior cu tobogan pentru copii mici și foarte mici,

– spații tehnice subterane pentru instalații tehnologice,

– dușuri exterioare în zona bazinelor,

– platforme exterioare,

– punct alimentar,

– filigorii și grup sanitar pentru public,

– spațiu tehnic și depozitare recuzită,

– gradene în zona bazinului de înot,

– loc de joacă pentru copii,

-rețele de utilități(apă, canal, electrice),

– parcaje, alei pietonale, suporturi biciclete, spații verzi, împrejmuire incintă, instalații iluminat incintă, sistem propriu de încălzire (panouri solare și pompe de căldură aer-apă),

– zonă de relaxare,

– sistem de colectare gunoi.

Investiţia propusă va asigura:

−îmbunătățirea accesului populaţiei comunităţiilocale, a tuturor categoriilor de vârstă la agrement, respectiv la învățarea și practicărea înotului pe timpul verii;

−va asigura pe perioada verii modalitati de petrecere a timpului liber, de relaxare și de agrement;

−venituri la bugetul local, pentru dezvoltarea acestor tipuri de investiții

Valoarea totală a obiectului de investiții, inclusiv TVA este: 27.256.632,95 lei, din care: 18.836.513,72 lei construcții-montaj (C+M).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

toma 1 august 2020 at 21:02

Albaiulieni, nu v-ati saturat de promisiuni ? Aveti strand , teatru, sala polivalenta, stadion decent, etc…..?

DUMITREAN IOAN 2 august 2020 at 8:44

una din marile realizari ,ramasa nefinalizata , de catre marele strateg al orasului Alba Iulia ,care se vrea continuata de catre viitorul,daca va fi ales , de noul edil .Alba Iulia este singurul oras care are ,dar n-are ,un strad municipal ! Oare de ce ? Prieteni stiu de ce !

Comentariile sunt oprite