Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Batalionul 136 Geniu „Apulum”, alături de veterani. Militarii le-au dedicat cadouri și mulțumiri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 27 aprilie, în contextul manifestărilor dedicate ”Zilei Veteranilor de Război – 29 aprilie”, Batalionul 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia a demarat acțiunea de distribuire a pachetelor-cadou pentru un număr de 5 veterani de război din localități ale județului Alba: Ioan Oniga din comuna Sâncel, Aurel Rusu din satul Tăuni, Vasile Pușca din comuna Valea Lungă, Artimon Lupean din satul Bălcaciu și Ioan Barna din comuna Mihalț.

Activitatea a fost condusă de șeful de stat major al unității, maior Adrian POPA care a transmis prețuirea și recunoștința militarilor batalionului față de faptele de vitejie ale bravilor noștri veterani.

Reamintim că, la data de 29 martie este celebrată Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007, prin acțiuni concrete în sprijinul veteranilor și văduvele de război.

În acest sens, structurile din MApN desfășoară în mod constant acțiuni de distribuire de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, cu sprijinul Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, a militarilor din structurile de tip CIMIC (cooperare civili-militari) sau din marile unități și unități din țară.

De asemenea, veteranii de război și văduvele acestora, fără susținători sau alte forme de ajutor direct, au la dispoziție o linie telefonică de tip TELVERDE (0800.410.990) destinată semnalării situațiilor deosebite în care s-ar putea afla aceștia.

Sănătatea personalului MApN, a militarilor aflați în rezervă și în retragere, precum și a veteranilor și văduvelor de război reprezintă o prioritate pentru Ministerul Apărării Naționale și toate măsurile luate în acest sens contribuie la efortul național de prevenire și combatere a infecției cu COVID-19.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 4100 de veterani de război, circa 100 de văduve de război şi în jur de 43.000 de văduve de veterani de război.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea