Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO: Băieși pentru o zi la „Domni la Baie”. Reconstituirea unei zile de muncă în mină

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Băieși pentru o zi la „Domni la Baie”. Reconstituirea unei zile de muncă în mină

Pentru câteva ore, mai mulți localnici s-au întors în timp, reconstituind o zi de muncă în mină.

În comuna Bucium, din Munții Apuseni, zilele trecute s-a desfășurat un eveniment menit să readucă în atenția opiniei publice modul de viață al moților din vremuri de mult apuse, din timpuri în care aceștia se îndeletniceau și cu munca în minele din munți.

„Astăzi am încercat să ne aducem aminte de munca grea a părinților și a bunicilor noștrii. Mulțumim tuturor celor care ne-au acordat câteva ore din timpul lor și au participat la acțiunea de reconstituire a unei zile de muncă la mină. Dorim să mulțumim în mod special locuitorilor comunei pentru răbdare și înțelegere, fotografului Vasi Sârb și cameramanului.

Aceste sunt doar câteva fotografii realizate astăzi. Mulțumim domnului primar Cornel Napau pentru buna organizare, implicare și pentru dăruirea exemplară de care a dat dovadă.”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a comunei Bucium.

Astfel de evenimente sunt de bun augur, cu atât mai mult cu cât, prin prezența tinerei generații, tradițiile și obiceiurile din zonă nu vor fi uitate odată cu trecerea timpului.

sursa foto: Vasi Sarb

[nggallery id=7340]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea