FOTO: Băieși pentru o zi la „Domni la Baie”. Reconstituirea unei zile de muncă în mină

Băieși pentru o zi la „Domni la Baie”. Reconstituirea unei zile de muncă în mină

Pentru câteva ore, mai mulți localnici s-au întors în timp, reconstituind o zi de muncă în mină.

În comuna Bucium, din Munții Apuseni, zilele trecute s-a desfășurat un eveniment menit să readucă în atenția opiniei publice modul de viață al moților din vremuri de mult apuse, din timpuri în care aceștia se îndeletniceau și cu munca în minele din munți.

„Astăzi am încercat să ne aducem aminte de munca grea a părinților și a bunicilor noștrii. Mulțumim tuturor celor care ne-au acordat câteva ore din timpul lor și au participat la acțiunea de reconstituire a unei zile de muncă la mină. Dorim să mulțumim în mod special locuitorilor comunei pentru răbdare și înțelegere, fotografului Vasi Sârb și cameramanului.

Aceste sunt doar câteva fotografii realizate astăzi. Mulțumim domnului primar Cornel Napau pentru buna organizare, implicare și pentru dăruirea exemplară de care a dat dovadă.”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a comunei Bucium.

Astfel de evenimente sunt de bun augur, cu atât mai mult cu cât, prin prezența tinerei generații, tradițiile și obiceiurile din zonă nu vor fi uitate odată cu trecerea timpului.

sursa foto: Vasi Sarb

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Com Bucium 20 iulie 2019 at 8:30

Sursa foto Comuna Bucium.
Multumim pentru preluare, scopul principal este promovarea turistica, mina sina vagonetul si toate celelalte au ramas acolo si pot sa fie vizitate de turisti.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...