Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Aviz şomerilor! AJOFM Alba a început procedura de emitere a Cardului Profesional European. Vezi cum arată şi la ce foloseşte

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 2 septembrie 2013, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a demarat procedura de emitere a Cardului Profesional European. De acest card beneficiază gratuit toate persoanele aflate în evidenţa agenţiei sau cele care au fost înregistrate pe baza unei solicitări verbale. Potrivit directorului AJOFM Alba, Andrea Katona, până astăzi, 3 septembrie 2013, nu s-a înregistrat nicio solicitare pentru un astfel de document.

Cardul se emite pe loc şi este însoţit de un proces verbal de predare-primire. Fotografierea persoanelor este opţională, astfel ele pot opta pentru a-şi pune sau nu fotografia pe card. După ce vor intra în posesia acestor carduri, de fiecare dată când se vor prezenta la agenţia AJOFM (pentu vize, pentru consiliere, pentru orice alt tip de activitate care intră în atribuţiile agenţiei judeţene), persoanele vor merge cu acest card iar acesta va fi completat cu informaţii noi din baza de date, ce au apărut pe parcurs.

„Toate ghişeele AJOFM Alba (şi punctele de lucru Aiud, Blaj, Sebeş, Câmpeni, Alba Iulia, cu excepţia Cugirului) sunt dotate cu cititoare de carduri. Sperăm şi vrem să credem că ne va uşura şi nouă activitatea şi ne vor scăpa de aglomeraţia care de regulă se generează la ghişeu.  Persoanele care intră în posesia cardurilor vor primi un cod şi o parolă, iar astfel se pot conecta pe site-ul www.card-profesional.ro, unde vor vizualiza conţinutul cardurilor (date de indentificare, aptitudini şi competenţe, date medicale, studii, etc)”, a precizat Andrea Katona.

Portalul poate fi accesat de deţinătorii de card, de agenţii economici şi de orice altă instituţie publică

Deţinătorii de carduri se pot prezenta în scopul angajării la agenţii economici, care la rândul lor se pot loga pe acest site cu parola titularului de card  şi astfel vor avea în faţă întregul istoric în format digital al potenţialului angajat. Cardul este valabil doi ani de zile, după care se poate solicita cerere pentru un nou card.

Precizăm că acest card nu înlocuieşte carnetul de şomer.

Instrumentul a fost gândit pentru a creşte şansele de angajare ale posesorului şi se distribuie gratuit, la cerere, celor interesaţi, fie că este vorba despre şomeri sau despre persoane aflate în căutarea unei slujbe. Plus de asta,  este recunoscut la nivel european, astfel că deţinătorii pot folosi un astfel de card şi în afara ţării.

[nggallery id=183]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea