FOTO: Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4 vor fi date în folosinţă până la finalul anului, conform Directorul General al CNAIR, în urma inspecţiilor de pe şantiere

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4 vor fi date în folosinţă până la finalul anului, în urma inspecţiilor de pe şantiere a Directorul General al CNAIR

În această săptămână, Directorul General al CNAIR, Ștefan Ioniță, a declarat pentru revista Capital faptul că „în urma inspecţiilor de pe şantierele aflate în execuţie şi a datelor pe care le am la această oră, pot spune că la finalul anului vor fi date în folosinţă loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda şi lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Până la încheierea sezonului în construcții au mai rămas aproximativ 3 luni de zile, timp în care domnul director consideră că lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva va ajunge de la un stadiu fizic de aproximativ 65%, acumulat în ultimii 3 ani, la un stadiu de 100%, pentru a putea fi dat în folosință.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Pe acest lot de autostradă există o serie de probleme încă nerezolvate, cum ar fi relocarea unor stâlpi de curent care se află pe aliniamentul autostrăzii sau a unor conducte. În plus, lucrările în zona vestitului „deal cu lilieci” sunt încă într-un stadiu incipient, derulându-se încă investigații pentru a definitiva soluția tehnică ce urmează a fi pusă în operă. Sunt și alte puncte critice, precum lucrările de consolidare din zona carierei de la Bretea Mureșană, execuția debleului și viaductului Brănișca dar și finalizarea nodului Șoimuș.

Simplu spus, volumul de muncă foarte mare și provocările tehnice din „dealul cu lilieci” fac imposibilă deschiderea lotului dintre Ilia și Șoimuș în acest an. Declarațiile domnului Ioniță sunt mincinoase și iresponsabile!

Pentru o informare corectă, realistă și completă, v-am atașat la acest mesaj un tabel cu toate loturile de autostradă în execuţie în acest moment, tabel care include și o estimare pentru deschidere. Îl invităm pe domnul Ioniță să se inspire din acest material când mai face declarații publice referitoare la termenele asumate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Cosma Horatiu 14 septembrie 2017 at 12:43

Vedeti ca ati gresit thread-ul de pe peundemerg.ro de unde ati luat pozele. Astea sunt de pe Lugoj – Deva lotul 4. In plus, ar fi frumos sa citati sursa pozelor.

George 15 septembrie 2017 at 1:26

Horatiu tata, nu vezi ca in articol se vorbeste si despre L-D lot 4? Cat despre lucruri frumoase, poate publicati si voi lista cu cheltuielile API, ca sa stie fraierii care va doneaza bani pe ce ii cheltuiti, si poate il convingeti pe paranoicul ala de Ionut (antipatic om, sincer) sa renunte la blocat accesul la site dupa nu-stiu-ce euristici stupide.

As fi mai moderat cand stiu ca marea realizare a API a fost sa-i dea lui Ciolos un consilier care n-a reusit NIMIC mai mult decat orice alta guvernare si sa-i dea politicii romanesti pe acelasi personaj pe post de propagandist LGBT.

Om 14 septembrie 2017 at 16:34

Bine. Dar lotul 2?

zoro a spus 14 septembrie 2017 at 18:02

Azi 9.14 2017 la intrare in TEIUS 3 KM coada in sens invers la intrare in AIUD la fel ……in segmentul de drum national unde se circula cat de cat bine ( AIUD-TURDA ) se deschide autostrada !!!!!????? sa vedem cat …..TINE

Alpin 15 septembrie 2017 at 8:39

Zoro are dreptate, problemele cu traficul sunt de la Sebes la Aiud. Adica loturile 1 si 2, pt care mai asteptam mult si bine. Asa, venind dinspre Sebes catre Cluj, stai la coada in Lancram, Alba, Teius, Aiud si abia la iesire din Aiud, cand oricum incepe sa se circule cat de cat, intrii pe autostrada. Adica mare lucru nu se rezolva, din pacate.

uigurul 16 septembrie 2017 at 19:19

Horatiule , ONG-ul vostru este doar un ONG , atat , pricepe asta . Nu voi sunteti specialisti in constructii , demnitari de inalt rang , nu voi va substituiti sefilor Statului si guvernului . Sunteti , in cel mai bun caz , asimilabili suporterilor Stelei la fotbal , fara nici un rol in performanta Stelei .
Iar Drula este un demagog si un profitor cum nu sunt multi in Romania . Ciurea al vostru un idiot marginit si un taliban .

Comentariile sunt oprite