FOTO: Au fost reparate zidurile toaletei-muzeu, cea mai scumpă din România, care a costat 400.000 de euro, din Cetatea Alba Iulia

Zidurile toaletei publice ”muzeu” din Alba Iulia, cea mai scumpă din România, au fost reparate. Echipa de constructori a completat locurile din care s-au desprins plăcile de marmură cu care este îmbrăcat ansamblul în exterior.


Cea mai scumpă toaletă publică din România, a cărei investiție este estimată la aproximativ 400.000 de euro, a fost finanțată exclusiv din fonduri europene iar prețul ridicat se datorează punerii în valoare a zidului adiacent clădirii Palatului Princiar care se află în subteran, zona de vestigii fiind delimitată de cea a grupurilor sanitare.

Modernizarea grupului sanitar, și investiția de 400.000 de euro, a fost determinată, nu de nevoile sociale, ci de punerea în valoare a fostei magazii de făină care datează din secolele XII-XIII.

Grupul sanitar este compus din mai multe încăperi printre care cameră tehnică, de serviciu, toaletă pentru bărbați, pentru femei și pentru persoane cu handicap. În total au fost amenajate 12 toalete, 6 destinate femeilor şi 6 bărbaţilor, două toalete speciale pentru persoane cu handicap, un spaţiu destinat exclusiv părinţilor şi bebeluşilor.

FOTO: facebook

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...