Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Au fost reparate zidurile toaletei-muzeu, cea mai scumpă din România, care a costat 400.000 de euro, din Cetatea Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zidurile toaletei publice ”muzeu” din Alba Iulia, cea mai scumpă din România, au fost reparate. Echipa de constructori a completat locurile din care s-au desprins plăcile de marmură cu care este îmbrăcat ansamblul în exterior.


Cea mai scumpă toaletă publică din România, a cărei investiție este estimată la aproximativ 400.000 de euro, a fost finanțată exclusiv din fonduri europene iar prețul ridicat se datorează punerii în valoare a zidului adiacent clădirii Palatului Princiar care se află în subteran, zona de vestigii fiind delimitată de cea a grupurilor sanitare.

Modernizarea grupului sanitar, și investiția de 400.000 de euro, a fost determinată, nu de nevoile sociale, ci de punerea în valoare a fostei magazii de făină care datează din secolele XII-XIII.

Grupul sanitar este compus din mai multe încăperi printre care cameră tehnică, de serviciu, toaletă pentru bărbați, pentru femei și pentru persoane cu handicap. În total au fost amenajate 12 toalete, 6 destinate femeilor şi 6 bărbaţilor, două toalete speciale pentru persoane cu handicap, un spaţiu destinat exclusiv părinţilor şi bebeluşilor.

FOTO: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi” Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea