FOTO: Au apărut primii miei de Paşte în Piaţa Oancea din Alba Iulia. Vezi la ce preţ se vinde kilogramul de carne de miel sacrificat

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primii miei de Paşte au apărut astăzi în Piaţa Oancea din Alba Iulia. Mai mulţi fermieri din comuna Mihalţ au adus joi, 2 mai, miei pentru a-i comercializa în piaţă. Preţul unui kilogram de carne de miel sacrificat este 25 de lei.

În Piaţa Oancea din Alba Iulia au fost scoşi la vânzare primii miei de Paşte.  Câţiva comercianţi, cu toţii mihălţeni, au venit cu miei pentru a-i vinde albaiulienilor. Cei care doresc să cumpere carne de miel trebuie să ştie că, de exemplu, pentru un miel de 12 kilograme trebuie să scoată din buzunare 300 de lei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Un preţ destul de „piperat”, având în vedere nivelul actual al salalriilor sau pensiilor românilor. Însă, nici munca fermierilor, respectiv a crescătorile de oi nu este deloc uşoară, iar cele mai importante venituri le obţin şi aceştia doar o dată pe an, tocmai prin vânzarea mieilor de Paşte.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Altfel, la ora 15.00, comercianţii se declarau deja mulţumiţi de vânzări, unul dintre ei spunând că a vândut peste 30 de miei.

Aşa după cum se poate vedea şi în foto, dar şi după cum ne-au declarat comercianţii, carnea expusă la vânzare, este verificată din punct de vedere sanitar, are ştampilă, iar carcasele de miel sunt însoţite de organe.

Pentru cei care doresc să-şi cumpere carne de miel pentru masa de Paşte din Piaţa Oancea, comercianţii vor rămâne aici până vineri seara, posibil şi sâmbătă.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

1 comentariu

albanezu 2 mai 2013 at 17:49

In centru s-au vandut dupa amiaza cu 20 lei/kg

Comentariile sunt oprite