FOTO: Au apărut nuielușele de Moș Nicolae – Sărbătorile de iarnă bat la geam. Cele mai frumoase creații din 2019

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

E vremea lor! Nuielușele de Moș Nicolae au apărut pe străzile din Alba Iulia, iar modelele sunt uimitoare și în acest an. Artizanii au fost mult mai inventivi decât în anii trecuți și își îmbie mușterii cu betișoare pentru toate buzunarele.

ELIT

S-au dus vremurile când bețele de Moș Nicolae semănau toate între ele: rămurele argintate sau aurite, cu câteva panglici colorate și un strop de beteală. Acum, cumpărătorii au de ales între zeci de modele.

Comercianții care vând bețe de Moș Nicolae au împânzit orașul. Și-au expus pe tarabe marfa care este confecționată manual, din materiale natural și material textile. Citește și: mesaje de Sfântul Nicolae, urări de Sfântul Niculae, felicitări de Sfântul Nicolaie

Oferta este variată: „Cele mai scumpe bețe pe care le vând sunt cele la 5 lei. Costă atât pentru că s-a lucrat cel mai mult la ele”, spune o femeie.

Vânzătorii spun că vânzarea merge foarte bine la bețele mai ieftine, de 2-3 lei și că lumea mai mult privește decât să cumpere, dar, cu toate acestea, până la marea sărbătoare mai este o zi, iar ei sunt optimiști. Aglomerația cea mare se va produce abia mâine, când toată lumea, dar mai ales părinții și bunicii, se vor pregăti pentru seara de Moș Nicolae.

Mădălina OPRIȘ

Tel. 0729.399.898
e-mail: stiri@ziarulunirea.ro
e-mail: maddy_opris@yahoo.com