FOTO: Atletele Bianca Molnar (LPS Alba Iulia) şi Nicoleta Gînţa (CSŞ Blaj), campioane naţionale la juniori 1

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

La finalele Campionatului Naţional de juniori 1 de la Piteşti, două atlete din judeţul Alba au devenit campioane naţionale în cadrul competiţiei ce a marcat finalul sezonului la atletism, la care au participat 260 de sportivi (113 la feminin şi 147 la masculin), reprezentanţi ai 84 de cluburi din ţară. AstBianca Molnar LPS Alba Iulia 1fel Bianca Molnar (LPS Alba Iulia), în proba de 10.000 de metri marş şi Nicoleta Gînţa (CSŞ Blaj), în proba de 800 de metri au cucerit medaliile de aur.

Zestrea judeţului a fost întregită de Roxana Panţa (LPS Alba Iulia), tot la marş, albaiulianca reuşind să-şi adjudece bronzul. Dar iată rezultatele înregistrate: *feminin, 10.000 de metri marş (pe pistă): Bianca Molnar (dublă legitimare LPS Alba Iulia şi CS Unirea Alba Iulia), cu rezultatul 52:47.67, locul întâi; Roxana Panţa, cu rezultatul 58:45.81, locul trei (LPS Alba Iulia, pregătite de Gabriel Avram şi însoţite la concurs de Mariana Bucerzan); Patricia Rojneai (LPS Alba Iulia) – a abandonat din motive de sănătate; *feminin, 800 de metri: Nicoleta Gînţa (CSŞ Blaj, antrenor Cristina Man) – prima poziţie cu rezultatul de 2:15.80. „În condiţiile în care Nicoleta este junioară 2, rezultatul este unul foarte bun, la finele sezonului”, a declarat Cristina Man.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Bronz pentru Roxana Panţa

Performanţele celor două campioane naţionale nu sunt singulare în peisajul acestui an. Astfel, în 2015, Bianca Molnar a fost campioană naţională la juniori 1, a cucerit medalia de bronz la Balcaniada de la Ayvalik-Balikesir (Turcia), a încheiat pe locul al 18-lea la Cupa Europei de marş de la Murcia (Spania), participând şi la Campionatele Europene de juniori 1 din Suedia (clasându-se pe poziţia a 24-a). Cealaltă laureată cu aur la recentele naţionale, Nicoleta Gînţa (CSŞ Blaj) a reuşit să cucerească medalia de bronz în cadrul Campionatelor Balcanice pentru juniori 1, fiind vicecampioană naţională la juniori 2, blăjeanca mai având în palmares şi o medalie de bronz la finalele campionatelor naţionale de sală.
Dan HENEGAR

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dan HENEGAR