Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Atenție tineri! Avem Eurodyssee și în județul Alba! Antena ARE reînviată după 12 ani de adormire

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul Eurodyssee, șansa tinerilor 18-30 de ani pentru un stagiu bine plătit în Europa, a ajuns să fie implementat în sfârșit și în județul Alba, după 12 ani de existență inutilă a biroului ARE la Alba Iulia.

Astăzi, la Alba Iulia, așa cum deja v-am informat, se desfășoară lucrările Reuniunii de lucru privind prezentarea programului Eurodyssee în Judeţul Alba.

Legat de această acțiune, la Palatul Apor din cadrul Universității „1 Decembrie 1918”, a avut loc o conferință de presă la care au participat Michele Sabban și Rui Bettencourt, președinte și , respectiv, secretar general al Programului Eurodyssee, și Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba și reprezentantul județului nostru în Ansamblul Regiuniilor Europeene (ARE).

La reuniunea de la Alba Iulia participă reprezentanți ai 14 consilii județene din România (HD, AG,CJ,HR, BN, BZ, MS, SB,TM, AR, etc) și reprezentanți ai ADR Centru și ale unor companii locale invitate să devină partenere în programul de stagii din Alba, care va fi operațional din luna aprilie. În prezent, doar șase județe din România sunt regiuni partenere în acest program: Argeș, Timișoara, Hunedoara, Harghita, Covasna și Alba. În urma acestei reuniuni organizate de CJ Alba, mai multe județe și-au exprimat intenția de a începe demersurile pentru a intra în program.

Michele Sabban, președintele Eurodyssee a declarat că biroul ARE ddin Alba Iulia trebuie să devină o extensie puternică a programului în România și țările din sud-estul Europei, subliinind potențialul uman și material pe care l-a identificat aici. Aceasta a amintit că la nivelul UE există în acest moment circa 14 milioane de someri, iar programul pe care îl conduce are rolul de a îi ajuta pe tinerii din regiunile partenere (acum și pe cei din județul Alba) să învețe o limbă străină și să își formeze competențe profesionale în cadrul unui stagiu de muncă, la o companie/instituție dintr-o țară europeană.

“Județul Alba și celelalte regiuni românești vor reprezenta un exemplu pentru regiunile din Europa de Est. Avem nevoie să existe aici un pol care să lucreze cu regiunile din jur, care să promoveze și să disemineze informațiile privind Programului Eurodyssee. Iar în acest sens, Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, este reprezentantul meu pentru regiunile din România și Europa de Est. Pentru că cunoaște foarte bine programul, Europa, este dinamic și avem același obiectiv: sprijinirea tinerilor”, a spus Michele Sabban.

Florin Roman le-a mulțumit invitaților pentru participarea la această reuniune și a promis că instituția pe care o reprezintă va face tot ce este nevoie pentru a își îndeplini onoranul rol de reprezentanți regionali ai Eurodyssee. De asemenea, vicele CJ Alba a nunțat că va propune extinderea programului și în Republica Moldova

Este o mare onoare și plăcere pentru noi să îi avem ca oaspeți pe Michele Sabban și Rui Bettencourt și le promitem că vom face tot ce ne stă în putință, ca în calitate de reprezentanți regionali ai Eurodyssee, să nu îi dezamăgim. O să propun astăzi liderilor Eurodyssee, extinderea programului de mobilitate pentru tineri și în Republica Moldova”, a declarat Florin Roman.

Din luna aprilie, tinerii din județul Alba care au între 18 și 30 de ani vor putea aplica pentru un stagiu (3-7 luni), plătit cu sume între 300 și 900 de euro pe lună, într-una din cele aproape 40 de regiuni din Europa, partenere în programul Eurodyssee. Vom reveni cu amănunte la momentul în care serviciul este operațional.

Află AICI totul despre Programul Eurodyssee!

Ce este Antena – Biroul regional al Ansamblului Regiunilor Europene (ARE) din Alba Iulia?

Broșura Program Eurodyssee


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea