Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Asociația RYMA i-a sărbătorit pe micuții de la Clubul Junior Ranger Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 11 octombrie a avut loc o ultimă întâlnire din acest an a clubului Junior Ranger Alba înființat de Asociatai RYMA. 

RYMA Junior Rangers (2)La întâlnire au participat micii rangeri împreună cu părinții lor, reprezentanți ai asociațiilor partenere în proiect dar și un grup de vizitatori din Republica Moldova, veniți în schimb de experiență la Alba Iulia. Copiii au primit  tricouri cu sigla clubului JR creată chiar de ei, au băut suc natural de mere, s-au cățărat pe panoul de cățărat asistați de membrii  Asociației Albamont Alba și au “incins” coarda de la tiroliana mai bine de 3 ore.

“Înființarea Clubului Junior Ranger Alba face parte din proiectulœ”Promovarea ariilor naturale protejate din județul Alba prin activități de informare și de tip Junior Ranger”  finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România și cofinanțat de Asociația RYMA. Datorită acestei finanțări copiii au beneficiat de 3 excursii gratuite pe parcursul vacanței de vară ( Râpa Roșie, Rimetea  și Ampoita) coordonate de animatori de natură și de membri ai asociaților partenere în proiect, dar și de activități educative și sportive de tip Junior Ranger. Aceste activități au avut loc la   RYMA în parcul de joaca “Aventura din Cetate” , parc  amenajat tot cu ajutorul unui proiect finanțat în 2013 de către Fundația pentru Parteneriat și Mol România. Partenerii proiectului de anul acesta au fost Asociația Albamont Alba, Asociația Ecouri Verzi Cluj Napoca și Trăscău Corp Zlatna iar  Consiliul Județean a sprijinit logistic proiectul prin cadouri oferite micilor rangeri: insigne, bomboane și  vederi cu specii de animale din ariile naturale protejate din județ.

Tot în cadrul proiectului a fost amenajat și punctul de informare turistică din incinta RYMA care a fost dotat cu un ecran touchscreen cu ajutorul căruia turiștii se pot informa cu privire la siturile Natura 2000,  cu pliante informative și  broșuri iar în galeria de artă vizitatorii pot admira o expoziție cu cele mai populare itinerarii turistice din ariile naturale protejate din județul Alba. Activitățile Clubului Junior Ranger se vor relua în anul  2015 cu alte jocuri  și cursuri despre protecția mediului înconjurător și noi excursii în natură”, se arată într-un comunicat remis presei de organizatori.

[nggallery id=2435]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea