Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: ANCHETĂ la Spitalul din Alba Iulia, după ce un băiețel de 9 luni și jumătate a suferit arsuri la mânuță din cauza unei branule pusă de cadrele medicale

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

baietel-ars-mana03Un băiețel de nouă luni și jumătate s-a ales cu mânuța ”arsă” și infectată, după ce a fost tratat de convulsii febrile la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Părinții acuză cadrele medicale și spun că totul s-a întâmplat din cauza unei branule pusă greșit, în zona în care a suferit arsuri. Conducerea unității spitalicești a demarat o anchetă internă, după ce a aflat despre acest caz de pe rețelele de socializare.

Mama băiețelului, Maria Panache, a povestit pentru ziarulunirea.ro că a ajuns cu băiețelul la urgențe în noaptea de 25 septembrie, la ora 2.00, după ce acesta a făcut convulsii febrile, având temperatura corpului aproape 40 de grade, și a stat internată, la secția Pediatrie, timp de 5 zile, până vineri, 30 septembrie. Potrivit acesteia, mânuța băiețelului a început să se înroșească încă din prima zi, la o oră după ce i-a fost aplicată branula pentru administrarea tratamentului.

baietel-ars-mana04”În prima zi, după ce i-a pus perfuzia, a început să i se înroșească mânuța. După două zile i-a fost ca o bășică și pe urmă a început să-i sape înăuntru”, a spus Maria Panache.

Vineri, la externare, medicii i-ar fi dat o rețetă și i-ar fi spus să îi dea copilului pe mână cu șprei de arsuri și să-l panseze. Marți, când femeia s-a dus cu băiețelul la Policlinică pentru consult, medicul de aici, îngrijorat de cum arăta mânuța băiatului, ar fi dus-o la un alt medic specialist, la etajul doi, care a fi curățat rana, i-ar fi pus un pansament și i-ar fi spus să îl dea cu betadină.

Văzând că situația se agravează, la două zile, joi, mămica spune că s-a prezentat din nou la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde i s-ar fi recomandat să meargă la Cluj-Napoca, deoarece ei nu îi pot face anestezie la copil, fiind așa micuț.

Nu a mai stat pe gânduri, iar joi s-a și prezentat la spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca, unde a fost internată cu băiețelul. Acesta se află acum sub tratament, fiindu-i administrate antibiotice, iar cel mai probabil, potrivit mămicii, copilul va fi operat la mână joi, 13 octombrie. ”Medicii de aici ne-au spus că ar putea fi necesar ca pentru operație să i se ia copilului grefe de piele de pe picior”, a mai spus mama băiatului.

Nicoleta Coșarcă, directorul Spitalului Județean de Urgență Alba: Categoric, cine e de vină plătește!

Contactată telefonic pentru a primi mai multe informații cu privire la acest caz, Nicoleta Coșarcă, managerul spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, ne-a declarat că a aflat despre caz de pe rețelele de socializare și că luni, 10 octombrie, a demarat o anchetă internă, urmând să afle cine este vinovat de cele întâmplate.

”S-a format o comisie internă și am început ancheta. Am luat legătura cu mămica, când se întoarce de la Cluj, să vedem în ce măsură putem suplini ceea ce i s-a întâmplat. Nu am știut nimic, am aflat de pe rețeaua de socializare Facebook.

Îmi pare foarte rău și mă doare inima că un copilaș de 9 luni a pățit așa ceva și vreau să văd, din urgență până la pediatrie, ce s-a întâmplat. Nu pot să spun cine e de vină, dar categoric vă spun că cine e de vină plătește. Nu sunt de acord cu așa ceva și cu astfel de practici”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Povestea băiețelului a stârnit revoltă și în rândul internauților, cazul fiind comentat de zeci de persoane care o îndrumă pe mămică să lupte până la capăt, pentru a i se face dreptate.

Fotografiile au fost trimise de mama băiatului pe adresa redacției

[nggallery id=2815]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea