Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei au devenit campioane naţionale la marş •Cinci medalii pentru atleţii albaiulieni

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Unirea Alba Iulia mars 1Campionatul Naţional de marş, pe distanţa de 20 kilometri, seniori, juniori 1 şi tineret, masculin şi feminin, competiţie desfăşurată în Bucureşti a adus 5 medalii naţionale în contul delegaţiei albaiuliene. Zestrea sportivilor din Cetatea Marii Uniri a cuprins două medalii de aur (Ana Rodean – senioare, Mihaela Acatrinei – junioare 1), alte două distincţii de argint (Mihaela Acatrinei – tineret, echipa CS Unirea Alba Iulia – senioare), precum şi una de bronz – trecută în dreptul aceleiaşi Mihaela Acatrinei, clasată pe ultima treaptă a podiumului la senioare.

Dar iată rezultatele înregistrate: *seniori, individual: Ana Rodean (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia şi CSU Alba Iulia) – locul întâi (rezultatul 1:39.51), Mihaela Acatrinei (dublă legitimare CS Unirea şi LPS Alba Iulia) – locul trei (1:50.17); echipe: CS Unirea Alba Iulia, în componenţa Ana Rodean, Mihaela Acatrinei şi Maria Acatrinei (CS Unirea/ CSU Alba Iulia, locul 16 la individual, cu timpul 2:06.22) a terminat pe poziţia a doua, după CSM Reşiţa şi înaintea echipelor CSM Suceava, CSM Craiova 2 şi CS Botoşani; *tineret: Mihaela Acatrinei (CS Unirea şi LPS Alba Iulia) – locul doi; *junioare 1: Mihaela Acatrinei (CS Unirea şi LPS Alba Iulia) – locul întâi.

CS Unirea Alba Iulia mars 2*Triplă pentru Mihaela Acatrinei

Sunt rezultate mult peste aşteptări, mai ales în aceea ce o priveşte pe Mihaela Acatrinei, care s-a revanşat astfel, cu o frumoasă surpriză, pentru ratarea calificării la Campionatele Europene de juniori 1”, a declarat antrenorul Gabriel Avram, referitor la performanţa elevei sale, Mihaela Acatrinei (18 ani), ce a cucerit 4 distincţii, între care 3 individuale, la această ediţie a Campionatelor Naţionale de marş, desfăşurate în Parcul „Herăstrău”.

*Rodean – cadou de aur de ziua sa

Sportiva numărul unu a judeţului Alba în anul 2012, Ana Rodean a revenit la proba care a consacrat-o, marşul, făcându-şi cadou, duminică, medalia de aur, tocmai în ziua în care a aniversat împlinirea vârstei de 29 de ani. După ce în luna aprilie a câştigat, într-un mod remarcabil, Maratonul Clujului, Ana a luat startul, iarăşi, după o pauză de un an, într-o probă de marş, pe distanţa de 20 kilometri. „În primul rând am dorit să iau o medalie individuală, dar şi să-mi fac datoria faţă de club. A fost o premieră pentru mine să cuceresc o medalie de aur tocmai de ziua mea, practic mi-am făcut singur un frumos cadou”, a declarat Ana Rodean, care în lunile viitoare va participa la alte „naţionale”, cele de alergare montană (10 august), semimaraton (15 septembrie, Oradea), maraton (6 octombrie, Bucureşti). La competiţia naţională de marş au concurat 36 de atleţi (20 la feminin), reprezentând 12 cluburi din ţară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, victorie în primul amical, 1-0 cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița! Blănaru, gol la debut

Dan HENEGAR

Publicat

în

Divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a câștigat, la Simeria, primul amical al verii, 1-0 (1-0) cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița, aflată la final de stagiu centralizat. Unicul gol al întâlnirii a fost semnat de experimentatul atacant Ștefan Blănaru, la debut, acesta punctând în minutul 17, la o balon respins de portarul advers, asta după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea