Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE FOTO | Alertă în Alba: Minoră de 16 ani, din Crăciunelu de Jos, dată DISPĂRUTĂ de familie. S-a întors teafără acasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alertă în Alba: Minoră de 16 ani, din Crăciunelu de Jos, dată DISPĂRUTĂ de familie. S-a întors teafără acasă

Polițiștii din Alba caută o minoră care a dispărut din Crăciunelu de Jos. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 18 septembrie 2023, în jurul orei 23,30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au fost sesizați de către o femeie din comuna Crăciunelu de Jos, cu privire la faptul că fiica sa minoră a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că POP MARIA VALENTINA, în vârstă de 16 ani, a plecat de la domiciliu, în seara zilei de 18 septembrie, în jurul orei 20,00, fără a comunica familiei sale locul unde pleacă.

Minora are următoarele semnalmente:

  • 160 cm înălțime;
  • Constituție atletică;
  • Ochi căpriu;
  • Păr lung, castaniu;

Minora a fost dată în urmărire, iar polițiștii au demarat, imediat după sesizare, activități de căutare, dar, până în prezent, nu a fost găsită.

UPDATE: Minora de 16 ani, din Crăciunelu de Jos, care era data în urmărire după ce a plecat de acasă, a revenit, seara trecută, la domiciliu. Din primele cercetări a rezultat că, în perioada în care a lipsit de la domiciliu, minora nu a fost victima vreunei infracțiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Un cerb tânăr și ”nervos”, în perioada boncănitului, adevărat spectacol într-o pădure din Parcului Natural Apuseni, în fața unei camere de monitorizare a faunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cerb tânăr și ”nervos”, în perioada boncănitului, face un adevărat spectacol într-o pădure din Parcului Natural Apuseni, în fața unei camere de monitorizare a faunei.

Perioada de împerechere, numită și boncănitul cerbului, debutează în septembrie și se încheie în octombrie, în funcție de altitudine și climă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice, prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

În timpul boncănitului, cerbii se luptă între ei folosindu-și coarnele puternice, dezvoltate de-a lungul verii, pentru a-și asigura supremația asupra cârdurilor de ciute.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj , #Bihor și #Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Credit: Mircea Susman, Parcul Natural Apuseni


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Alba Iulia City Race 2023: S-a dat STARTUL evenimentului la care s-au adunat peste 800 de alergători, în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| Alba Iulia City Race 2023: S-a dat STARTUL evenimentului la care s-au adunat peste 800 de alergători, în Cetatea Alba Carolina

Sâmbătă dimineața, Piața Cetății din Alba Iulia s-a umplut de energie și anticipație, cu peste 800 de alergători hotărâți să ia parte la evenimentul sportiv de top, Alba Iulia City Race 2023.

Cu o atenție minuțioasă pentru diversitatea de participanți, organizatorii au pregătit cinci trasee care să atragă un public cât mai variat, indiferent de vârstă, sex sau nivel de pregătire fizică. Competiția a fost gândită pentru toți cei care iubesc să se miște în aer liber.

Elit - Gustul Desăvârșit

La această ediție, s-au înscris un număr impresionant de participanți în diferite categorii: 196 de alergători la Semimaraton Star Transmission pe distanța de 21 de kilometri, 159 de curajoși la Crosul Star Assembly de 10 kilometri, 108 entuziaști la Cursa Populară pe distanța de 5 kilometri, 144 de participanți la Family Run, un traseu de 2,7 kilometri, și 251 de tineri alergători la Kids Race.

Traseele au fost concepute pentru a oferi o experiență echilibrată între asfalt și teren variat, reprezentând o provocare atât pentru alergătorii de plat cât și pentru cei pasionați de alergarea montană.

Pe parcursul cursei, toți participanții au avut ocazia să descopere frumusețea istorică a orașului, trecând printre cele două catedrale impresionante și traversând porțile IV, V și VI care păzesc cetatea pe partea sa vestică. De asemenea, au avut șansa de a explora șanțurile din zona interioară a Cetății Alba Carolina, oferindu-le o perspectivă unică asupra istoriei locale.

Zona de start și sosire s-a aflat în inima Cetății Alba Carolina, în imediata vecinătate a trei monumente importante: Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii și statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. Finish-ul a fost un moment triumfal, desfășurat într-un mod cu totul special, prin Poarta a III-a, cea mai mare și mai impunătoare dintre porțile cetății, reprezentând un adevărat simbol al orașului Alba Iulia.

Alergătorii de pe traseele de cros și semimaraton au avut privilegiul de a parcurge una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România, cunoscută ca „Transalpina de Mamut”. Această pistă, numită așa de către pasionații ciclismului, a fost un proiect finanțat din fonduri europene și finalizat în 2014 de către Primăria Municipiului Alba Iulia.

Cu anticipare, toată lumea așteaptă festivitatea de premiere pentru Semimaratonul Star Transmission, Crosul Star Assembly și Cursa Populară, programată în jurul orei 15:30. Este un moment de apreciere pentru realizările lor remarcabile în cursa lor pe traseele pitorești ale Alba Iuliei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Elit - Gustul Desăvârșit

Amplasarea radarelor în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare