Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Albaiulianul Cornel Crișan, face artă din paie. Tablourile sunt lucrate pentru Centenarul Marii Uniri

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Cornel Crișan, face artă din paie. Anul acesta, toate tablourile sunt lucrate pentru Centenarul Marii Uniri.

Cornel Crișan este pensionar. Are în jur de 70 de ani. A fost maistru la Combinatul de prelucrare a lemnului din Blaj.

De când face parte din Asociația pensionarilor ”Speranța” Alba Iulia, și-a descoperit acest hobby, pentru care este nevoie de răbdare, talent şi multă pasiune. Timp, are din belșug.

A învăţat singur să realizeze obiecte artizanale folosind materiale din natură. Peisaje, clădiri,  oameni, păsări, animale se regăsesc reproduse în tablourile sale fără acuarelă sau uleiuri, ci doar cu ajutorul unor paie presate şi aranjate după metode pe care numai el le știe.

Atelierul îl are la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, acolo unde, pensionarii din cadrul Asociației ”Speranța” se întâlnesc pentru diverse activități. Tot acolo își are expuse și lucrările care, sunt făcute în cinstea Centenarului Marii Uniri.

 [nggallery id=5956]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2024: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2024: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea