FOTO: Alba Iulia se pregătește de sosirea primăverii! Au apărut primele mărțișoare pe Bulevardul Transilvaniei

FOTO: Alba Iulia se pregătește de sosirea primăverii! Au apărut primele mărțișoare pe Bulevardul Transilvaniei

Primăvara este întâmpinată deja în capitala de suflet a românilor! Mai sunt câteva zile până la veirea oficială a celui mai sublim anomimp, iar pregătirile sunt în toi. Vânzătorii și-au aranjat taberele cu mărțișoare pe Bulevardul Transilvaniei, din Alba Iulia.

Prețul mărțișoarelor pornește de la 1 leu, iar comercianții îi așteaptă cu oferte pe cei dorinici să le dăruiască celor dragi câte un mic „vestitor” al primăverii.

ELIT

Potrivit legendelor, scopul purtării Mărţişorului este să-ţi apropii soarele, să-ţi dea ce-i stă în putere: frumuseţe, veselie şi sănătate, cinste şi iubire. Dăruind un mărţişor este ca şi cum ai dărui o fărâmă de soare.

Citește și: Mesaje de 1 martie • Mesaje de Mărţişor • Mesaje de primăvară, SMS -uri, FELICITARI de 1 martie şi URARI frumoase pe care le puteţi trimite odată cu venirea primăverii

Tradiţia spune că atunci când venea primăvara, oamenii obişnuiau să lege de copaci funii albe şi roşii, cu scopul de a alunga duhurile rele. Această măsura de precauţie era luată pentru a preîntâmpina orice fel de posibil dezastru care s-ar fi putut abate asupra florilor copacilor şi i-ar fi împiedicat să rodească.

Foto: Cosmin Szekely

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...