Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ ALBA IULIA: Ministrul Justiției, Mona Pivniceru se întâlnește cu procurorii șefi ai parchetelor din Ardeal

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru a participat, vineri,  la Alba-Iulia, la o întâlnire cu procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Braşov, şi Târgu-Mureş şi cu prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunalele din raza acestor curţi.

La intrarea  în sală ministrul Justiției a primit, printr-un intermediar, un memoriu din partea unui grup de procurori din țară, dar și din Transilvania, care nu au putut participa la întâlnirea de astăzi. Aceștia au apelat la presă pentru a-i comunica ministrului doleanțele și poziția lor față de organizarea sistemului și față de modalitatea de selecție pentru șefia DNA și a Parchetului General.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mona Pivniceru nu a făcut declarații înainte de ședință, însă, oficial, întâlnirea are ca scop consultarea conducerii parchetelor în legătură cu resursele finaciare, materiale şi umane necesare pentru implementarea noilor Coduri penal şi de procedură penală.

Menționăm că ministrul Justiției a declarat marți că va declanșa o nouă procedură privind selecția pentru șefia DNA și a Parchetului General. „Actualei proceduri nu i s-a reproşat nimic, decât că a fost lipsită de transparenţă. Dacă transparenţă înseamnă prezenţa televiziunilor, o vom face aşa”, a spus ministrul Justiţiei, dar la întâlnirea de la Alba Iulia accesul presei a fost interzis.

Pivniceru a mai iniţiat astfel de întâlniri și la sfârşitul anului trecut, în decembrie 2012 având loc o primă astfel de întâlnire, în Capitală, la care au participat reprezentanţii parchetelor din raza curţilor de apel Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Constanţa şi Craiova.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea