Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Alba Iulia, din nou gazda Congresului Spiritualității Românești

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia deschiderea și sesiunea plenară a celei de-a XVI-a ediție a Congresului Spiritualității Românești. La reuniune participă peste 100 de delegați – oameni de cultura, reprezentanti ai românilor din mai multe țări ale lumii, academicieni, teologi, istorici, scriitori, etc.

La deschiderea lucrarilor în plen, Înaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a prezentat bincuvântarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Romaniei, adresată participantilor la acest Congres, pentru comuniune statornică și roditoare.

Despre problemele românilor de pretutindeni au vorbit președintele Congresului prof.dr. Victor Crăciun, col. (ret.) ing ec. Nicolae Grosu – președintele finialei Cluj a Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni și români din străinătate.

În cea de-a doua parte a zilei, începând cu ora 16.00, delegații au participat la lucrările pe secțiuni, fiecare într-o locație diferită, la Liceul de Muzică, la Sala” Mihai Viteazul” a Consiliului Județean Alba și una la Casa de Cultură a Studenților. Lucrarile se desfășoară pe trei mari sectiuni, axate pe: descoperiri arheologice recente pe teritoriul Daciei si ecoul lor in lume, pe evocarea unor ilustre personalitati ale neamului romanesc precum Nicolae Balcescu (160 de ani de la moarte) si Avram Iancu (140 de ani de la moarte) – promotori ai unitatii de neam dar si pe implinirea a 200 de ani de rezistenta a Basarabiei (1812-2012), in contextul relatiilor tarii nostre cu Republica Moldova.

Congresul a reprezentat un bun prilej pentru a fi lansat numărul 61 al revistei de istorie și cultură „Dacoromania”.

Evenimentul este organizat din 1993 de către Liga Culturală pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni și în acest an este finanțat exclusiv de către Consiliul Județean Alba cu suma de 40.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea