Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO Alba Iulia: Colegiul Militar „Mihai Viteazul” a sărbătorit 93 de ani de la înfiinţare

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a împlinit astăzi, 1 noiembrie 2012,  93 de ani de  la înfiinţare. Cu această ocazie, conducerea liceului, sprijinită de autorităţile locale a organizat un moment festiv la statuia lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina. Ceremonialul a avut loc, începând cu ora 11.00, în Piaţa Mihai Viteazul din faţa Statuii ecvestre a marelui domnitor, întregitor de ţară.

 Oficialităţile şi cadrele militare au ţinut scurte discursuri iar pe parcursul ceremonialului au fost depuse coroane şi jerbe de flori la statuia lui Mihai Viteazul. Importanţa zilei de astăzi a fost amplificată prin împlinirea a 413 ani de la intrarea triumfală a voievodului Mihai Viteazul în Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Din rândul oficialităţilor locale şi judeţene, civile şi militare au putut fi observaţi la ceremonial, primarul Municipiului Alba Iulia,  Mircea Hava, viceprimarul  Paul Voicu, deputaţii Teodor Atanasiu şi Călin Potor, subprefectul Cornel Murg, vicepreşedinţii CJ, Alin Cucui şi Florin Roman, rectorul Universităţii ” 1 Decembrie 1918″ Daniel Breaz, General de brigadă. dr. Dumitru Scarlat de la SMFT, Rodica Groza, inspector şcolar general adjunct Alba precum şi foşti comandanţi, alte oficialităţi locale.

 La final, a avut loc o paradă militară iar manifestarea a continuat, între orele 13.00 – 15.00,  cu „Ziua Porţilor deschise” la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, care a fost vizitat de către mai mulţi elevi de la Şcolile Gimnaziale „Vasile Goldiş”, „Avram Iancu”, „Ion Agârbiceanu”, „Mihai Eminescu”, „Apulum”, precum şi de la cele din Bărăbanţ, Oarda de Jos, Miceşti, Ighiu sau Ciugud, dar şi de către alţi cetăţeni doritori.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul Sărbătorile Pascale sunt se numără printre cele mai importante din an, momentul în care creștinii de pretutindeni sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este o perioadă încărcată de tradiții și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea