Studenţii străini şi români de la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia au organizat vineri, de la ora 17.00, la restaurantul din cadrul instituţiei, un adevărat festin culinar. Este vorba despre o expoziţie cu degustare, în cadrul căreia aceştia au prezentat diferite mâncăruri specifice din ţările care provin (Polonia, Turcia, Lituania) şi bucate tradiţionale româneşti. Evenimentul este unul extracurricular, mai mult de ordin cultural şi de socializare, se numeşte “Alba Culinaria” şi s-a aflat anul acesta la cea de-a III-a ediţie.
Studenţii străini, care studiază la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin programul de mobilităţi internaţionale Erasmus sau ca studenţi ai programelor de licenţă, masterat, doctorat sau ai anului pregătitor de învăţare a limbii române, au pregătit produse culinare tradiţionale, specifice culturilor din care provin, iar studenţii români implicaţi în această activitate, la rândul lor, au pregătit bucatele noastre tradiţionale, specifice Sărbătorilor care se apropie şi cu respectarea restricţiilor culinare ale anumitor culturi Orientale.
Plăcinte poloneze, budincă turcească, salată de cartofi, chifteluţe turceşti şi mâncare tradiţională românească precum mămăliguţă cu smântână, sarmale sau cozonac au fost doar câteva dintre bunătăţile care au fost puse pe mesele restaurantului de la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, alături de fanioanele ţării. Mâncărurile au fost pregătite dinainte, acasă, de fiecare în parte. Proiectul “Alba Culinaria” a fost cofinanţat de universitate, din fondurile ERASMUS.
Vă prezentăm mai jos câteva imagini de la “Alba Culinaria”:
[Gallery not found]