Rămâi conectat

Sport

FOTO: Aiudeanca Bianca Valc (CSŞ Blaj), un fenomen: două titluri naţionale, cu recorduri personale şi 4 medalii de aur în 2021

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uraganul” Bianca Valc, atletă originară din Aiud, pregătită de antrenoarea Ioana Bozdog şi legitimată la CSŞ Blaj, a reuşit o performanţă, devenind dublă campioană naţională, ambele medalii de aur fiind adjudecate cu Personal Best (PB).

Anul 2021 au fost unul de senzaţie pentru acest talent incredibil, sportiva ce a împlinit 13 ani în luna martie, Bianca trecându-şi în palmares 4 titluri de campion naţional. La Bucureşti, în cadrul Campionatelor Naţionale pentru copii 1 şi copii 2, fenomenul din Aiud a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în problele de 800 de metri (timpul 2 minute şi 21 de secunde, mai bun cu două secunde raportat la precedentul rezultat personal pe această distanţă) şi 1500 de metri (5:05, îmbunătăţindu-şi cu 5 secunde timpul).

*De la 7 ani, mereu campioană!

Nu am cum să nu fiu realmente mândră de această fată, o sportivă cu un uriaş potenţial! Bianca nu ştie ce înseamnă locul doi. De la 7 ani, de când a început să concureze a fost mereu pe prima poziţie la naţionale, în permanenţă campioană naţională, cu măcar două titluri într-an”, a explicat merituoasa antrenoare Ioana Bozdog.

Celelalte două medalii de aur au fost adjudecate în decurs de nicio lună: mai întâi la Bucureşti, în proba de 1500 de metri, la naţionalele de sală pentru copii 1, respectiv la Botoşani, în aprilie, la Campionatele Naţionale de cros, tot pe distanţa de 1500 de metri, copii 1. Bianca Ioana Valc (elevă în clasa a VI-a, la Şcoala Gimnazială “Axente Sever” Aiud) are un potential imens, anul trecut a mai reușit în două rânduri să devină campioană națională, tot în proba de 1500 de metri, pe pistă și la cros, iar în ultimii 4 ani a fost de fiecare data campioană națională, începând de la copii 3.

Tot la Bucureşti au mai concurat şi alte două sportive din Aiud, legitimate la CSŞ Blaj: Daria Oniga – şi ea cu recorduri personale în probele de 200 şi 300 de metri – şi Daria Şuteu, prezentă în cursele de 800 şi 1500 de metri.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea