Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Aiud: Tabăra Internaţională de Creaţie pentru Tineret Inter-Art şi-a deschis porţile. 23 de tineri străini şi români, într-un periplu artistic

Alexandra Mates

Publicat

în

Miercuri, 10 iulie 2013, ora 18.00,  în Sala Festivă a Primăriei Municipiului Aiud a avut loc deschiderea oficială a Taberei Internaţionale de Creaţie pentru Tineret, Inter-Art Aiud, ediţia a VIII-a, ce se defăşoară timp de 10 zile în oraş. 23 de artişti străini au fost primiţi într-un cadru festiv, de către organizatori. La eveniment a ţinut să ia parte şi primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan, viceprimarul Liviu Rusu şi Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

 În prezenţa unui public numeros tinerii artişti au fost întâmpinaţi de principalii organizatori: Fundaţia Inter-Art, Primăria şi Consiliul Local Aiud, Consiliul Judeţean Alba, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia. Cuvântul de bun venit a fost rostit de primarul Aiudului, Mihai Horaţiu Josan şi de viceprimarul municipiului, Liviu Octavian Rusu. La deschiderea oficială au participat consilieri locali şi reprezentanţi ai Primăriei Aiud.

 Ioan Hădărig, directorul artistic Inter-Art şi manager al Centrului Cultural Tabara Internationala de Creatie la Aiud 1“Liviu Rebreanu” Aiud a prezentat programul taberei dar şi rezultatele celor 8 ediţii, cel mai important moment fiind expunerea a 16 tineri, participanţi la ediţiile anterioare în cadul celei mai importante expoziţii organizate până acum de  Inter-Art Aiud şi care a avut loc în martie anul curent la Parlamentul European de la Bruxelles. Un cuvânt de salut a fost rostit şi de doamna Daniela Floroian, director al Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba.

 Cu ocazia acestui moment festiv, cei 23 de tineri veniţi din Portugalia, Ungaria, Bulgaria şi România au avut ocazia să se prezinte şi să pornească sub îndrumarea profesorilor coordonatori într-un periplu artistic, ce se va finaliza în data de 19 iulie, ora 18.00, la galeriile Inter-Art din Aiud,  cu expoziţia de închidere a taberei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bătrân de 68 de ani, din Ocna Mureș, prins ”MORT DE BEAT” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bătrân de 68 de ani, din Ocna Mureș, prins ”MORT DE BEAT” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal Un bătrân de 68 de ani, din Ocna Mureș, a fost prins ”MORT DE BEAT” la volanul unei mașini. Polițiștii i-au făcut dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. Citește și: Notarul din Mureș care a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea