Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Administrația locală a demarat lucrări de ”plombare” a podurilor din Cetatea Alba Carolina

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Podurile de lemn din Cetatea Alba Carolina trec, în aceste zile, printr-o operațiune similară celei de ”peticire” a asfaltului.

curatenie primavara

Odată cu demararea curățeniei de primăvară în municipiul Alba Iulia, în atenția celor ce gestionează cetatea de tip Vauban au intrat și numeroasele poduri din perimetrul ei, toate din lemn, care, supuse intemperiilor și traficului pietonal, au cedat pe alocuri, în sensul că prezentau semne vizibile de uzură și șubrezire.

Vineri dimineață, se lucra însă intens la plombarea zonelor cu probleme, fiind înlocuite porțiuni de bârne de la suprafața structurilor. Bănuiesc că baza a fost verificată și, constatându-se probabil trăinicia ei, nu a fost necesară înlocuirea întregului ansamblu.

Jocul de Tetris de pe suprafața trecerilor din lemn nu va rămâne mult timp vizibil, gălețile cu vopsea specială pentru acest material fiind și ele prezente în zonă. Primenirea podurilor cetății se va armoniza cu restul eforturilor de a păstra imaginea aranjată a acesteia, patina timpului nefiind una de dorit pe asemenea ansambluri suspendate. (D.M.S.)

[nggallery id=1866]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă investițiile în aparatură medicală de ultimă generație, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Recent, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea