Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din Alba Iulia a aniversat 8 ani de funcționare. Slujbă religioasă și masă festivă pentru beneficiari

Ziarul Unirea

Publicat

în

ziua-adapostuluiAdăpostul de noapte pentru oamenii străzii, aşezământ social ce funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, aniversează în aceste zile 8 ani de funcţionare. Cu această ocazie a fost organizat un eveniment festiv la care au participat beneficiarii şi angajaţii aşezământului dar şi parteneri şi colaboratori. Cu toţii au participat la o slujbă religioasă, iar apoi beneficiarii au avut parte de o masă festivă.

„Adăpostul de noapte adună oropsiţi ai sorţii cărora le oferă sprijin şi şansa de a depăşi încercările grele ale vieţii. Oameni ai străzii, vârstnici singuri aflaţi în imposibilitatea de a-şi cumpăra hrană şi medicamente, sărmani abandonaţi de familie, tineri proveniţi din case de copii, semeni de-ai noştri aflaţi în pragul disperării, cu toţii îşi găsesc aici adăpost, hrană, consiliere şi şansa de a-şi schimba viaţa. Ne bucurăm că prin această activitate socială putem să îi ajutăm pe aceşti oameni şi împreună cu ei, la moment aniversar, rugăciunile noastre se îndreaptă spre toţi cei care ne ajută să facem această activitate social filantropică” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

ziua-adapostului-pentru-oamenii-strazii„Adăpostul social oferă oamenilor străzii cazare pe timpul nopţii, o masă caldă, servicii de igienizare, consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, sprijin în vederea găsirii unei locuinţe cu chirie sau o altă alternativă, întocmirea şi depunerea dosarului la diferite instituţii în vederea găsirii unei alternative, consiliere în vederea restabilirii relaţiilor cu familia dar şi consiliere emoţională. Este o mână întinsă semenilor noştri care se confruntă cu grave probleme sociale” a spus părintele Petrişor Oneţ, coordonatorul Adăpostului de noapte din Alba Iulia.

În ultima perioadă, în cadrul adăpostului s-au renovat dormitoarele, băile, bucătăria, sala de mese, magaziile şi birourile, iar cabinetul medical şi sala de activităţi au fost transformate în vestiare pentru beneficiari, care au fost utilate cu 50 de dulapuri.

Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008, iar iniţial a funcţionat ca un centru social de urgenţă. În prezent funcţionează pe baza parteneriatului dintre Consiliul Local Alba Iulia prin Direcţia de Asistenţă Socială Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba prin D.G.A.S.P.C. Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Scopul adăpostului de noapte este acordarea, cu caracter temporar, a serviciilor sociale de primire, găzduire, hrană, igienizare, consiliere emoţională, consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, sprijin în vederea găsirii unei locuinţe şi consiliere în vederea restabilirii relaţiilor cu familia. Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive şi nu au resursele materiale şi financiare necesare asigurării alteia şi nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonaţi de propria familie şi ale căror resurse financiare şi personale sunt insuficiente, tineri proveniţi din case de tip familial, foşti deţinuţi, respinşi de familie şi lipsiţi de sprijinul societăţii. Adăpostul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire). În prezent în adăpost sunt găzduite 35 de persoane fără adăpost, din care 10 femei şi 25 bărbaţi. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea