Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

FOTO: Actorul care a locuit nouă luni în Gara de Nord, dar s-a simţit ca la New York, a venit în faţa albaiulienilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • La începutul carierei a stat în Gara de Nord din Bucureşti timp de nouă luni, trăind aceste momente cu zâmbetul pe buze, iar acum câştigă sute de mii de euro din actorie, teatru, scurtmetraje şi firma de organizat evenimente din Capitală. Vasile Calofir, „actorul cu o mie de feţe” a venit în faţa albaiulienilor la prima conferinţă practică BookLand Evolution, organizată la Universitatea „1 Decembrie 1918”.  

Vasile Calofir14Actorul s-a arătat şi în faţa liceenilor un personaj jovial, cu simţul umorului, deschis, răspunzând la fiecare întrebare a publicului, ba chiar mai mult, cerând „întrebări dure” pe care să le ţină minte „toată viaţa”. La Alba Iulia, Vasile Calofir s-a arătat un om capabil să atragă intelectual audienţa în maxim 5 minute.

„Eu am optat să mă fac artist pentru că da, cred ca e nevoie de hrană spirituală”

„Este important ca tu cu tine să fii consecvent, cu ideile tale, cu ceea ce vrei in viaţă. Tinerii nu mai sunt consecvenţi era mai de mult ideea ce vrei să te faci când eşti mare? Strungar. Aia vreau şi aia mă fac. Eu am optat să mă fac artist pentru că da, cred ca e nevoie de hrană spirituală. Eu cred ca e nevoie să mergem la concerte, la balet pentru a asimila hrană spirituală. Mai cred ceva că eu, Vasile, actorul, artistul nu are acces la nimic din tot ce se întâmplă. Eu sunt doar un filtru. Talentul e la fel ca şi banii, îi ai sau nu îi ai. Rolul meu e sa merg prin lume pentru ca ei să zâmbească”, a spus acesta.

„Dacă ar fi să regret ceva, regret că nu am trei vieţi”

„Dacă ar fi să regret ceva, regret că nu am trei-patru vieţi pentru a face tot ceea ce mi-am propus. Să vă povestesc un moment greu din viaţa mea. Eram pe scenă, anul patru şi mă pregăteam să spun ce aveam: vai că am uitat, God, cum era aia? Cum ar fi un doctor chirurg să opereze pe creier si să taie un nerv şi să spună mamă ce am greşit, Oh My God. Nu face asta, repară, merge mai departe! Aşa şi noi, şi nu, nu regret nimic din ce am făcut. Noi nu avem voie să fim obosiţi, nu avem voie să fim bolnavi noi trebuie să fim fresh, pentru că omul a plătit să vadă spectacol”, a declarat Vasile Calofir.

Despre cel mai greu moment din viaţa de artist

A fost la piesa „Eu când vreau să fluier, fluier. Un moment dinaintea monologului. Avusesem un moment foarte bun şi m-am uitat la colegii mei, aveam impresia că ei sunt cei care au uitat, şi nu eu. Şi ziceam ba ce tâmpiţi sunt ăştia, că nu ştiu nimic. Mi s-a şoptit din culise că eu aveam de vorbit. În acele momente, secundele mi se păreau ore şi orele zile. Din sală mi s-a şoptit ce trebuia să spun, pentru că ei au mai văzut piesa. Când am ieşit de acolo am pierdut două kilograme. A fost tare greu”, a mai spus actorul.

Cum să reşeşti să ai o carieră de succes, în orice domeniu

„Lucrurile s-au aşezat într-un fel nesănătos. E greu să iei ceva prost făcut şi să-l repari. E mai greu decât să-l faci de la 0. Noi credeam în valoare. Vă recomand să visaţi şi să fiţi voi. Nu există vilă, maşini, nici Bianca Drăguşanu, asta e doar decor. Ceea ce vedeţi la televizor e doar un fum. Voi sunteţi în viaţa voastră pe cunoştinţele voastre. Vă rog să vă vindeţi foarte bine şi dacă nu ai un bagaj minim de cunoştinţe e greu să te vinzi. Eu trăiesc un vis. Mi se întâmplă vise pe care nici nu le-am visat”, a spus artistul care a ajuns să câştige 400 de euro într-o zi de filmat.

Iniţiativa are ca scop dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, prin soluții practice şi experienţe reale de viaţă, urmare a implicării invitaţilor de excepţie, capabili să inspire și să motiveze. De altfel la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor veni invitaţi în fiecare zi din această săptămână în intervalul orar 18.00-20.00

Caravana Conferintelor BookLand Evolution se va deplasa apoi în alte 22 orașe din țară, poposind în fiecare dintre ele câte o săptămână. Următorul oraș din itinerariu este Târgu Mureș.

Pe durata celor 120 zile de Conferinte (10 martie – 15 iunie & 22 septembrie – 14 decembrie), peste 500.000 de tineri vor putea să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de 360 de personalităţi marcante, din domenii precum business, mass-media, cultură, entertainment, științe, sport sau non-profit.

BookLand Evolution le pregătește liceenilor încă o surpriză: este vorba de platforma online www.inPractica.ro, prin care vor avea acces la programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs în companii sau organizații din România.

[nggallery id=1438]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea