Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Activități preventive ale IPJ Alba la Cugir – elevii au primit de la poliţişti, sfaturi utile pentru siguranţa lor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

10O nouă campanie de prevenire a violenţei în şcoli, desfășurată de poliţiştii din  Alba, a debutat în orașul Cugir.

Ieri, 21 ianuarie 2014, a debutat Campania de prevenire a violenţei în unităţile de învățământ „Spune nu violenţei!”,  iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Campania se desfășoară în perioada 21 ianuarie – 20 februarie, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi vizează toate unităţile de învăţământ gimnaziale şi liceale din oraşul Cugir.

Primele activităţi au fost desfășurate la şcolile gimnaziale Singidava şi nr. 3 din Cugir, beneficiari fiind peste 120 de elevi ai claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu polițiști din cadrul Poliţiei Orașului Cugir au discutat despre prevenirea violenţei în şcoli şi răspunderea penală a minorilor,  iar elevii s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor dar şi de consecinţele implicării în fapte penale.

Poliţiştii au fost prezenţi şi azi în mijlocul elevilor de gimnaziu iar acest tip de întâlniri vor fi organizate şi în cele două colegii din Cugir, fiind planificate 35 de întâlniri care vizează toţi elevii de gimnaziu şi liceu.

Aceste activităţi sunt cuprinse în Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Alba, care este coordonat de Prefectul Judeţului Alba”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

[nggallery id=1031]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea