FOTO/ Accident rutier la intrare pe A3, din cauza marcajelor prost făcute: Autoturism din Alba, condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, lovit frontal de o mașină intrată pe contrasens

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un accident rutier produs din cauza marcajelor prost făcute a avut loc, duminică, în jurul orei 18.00, pe breteaua de coborâre de pe Autostrada Transilvania, la Gilău. Un șofer de 30 de ani din Harghita, care conducea un Mercedes, a intrat pe contrasens în curbă și a lovit frontal un autoturism Opel Tigra condus regulamentar de un tânăr de 20 de ani, din Alba.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, marcajul rutier aproape invizibil și bretelele bidirecționale fără separare mediană extrem de lungi (aproximativ 2 km) au favorizat producerea evenimentului rutier, deoarece șoferul vinovat a intrat pe contrasens, considerând că ambele benzi de circulație sunt pe direcția lui de mers.

”Aceste evenimente nedorite se întâmplă tot mai des și vor crește în frecvență pe măsură ce se vor deschide noi sectoare de autostradă. Soluția principală este DELIMITAREA FIZICĂ a acestor bretele bidirecționale, așa cum arată bunele practici în țările dezvoltate, cu rețele extinse de autostrăzi și drumuri expres. Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să instaleze DE URGENȚĂ separatoare fizice în nodurile rutiere de pe autostrăzi. Un exemplu extrem de eficient și relativ ieftin îl reprezintă stâlpișorii reflectorizanți evidențiați în imaginile de mai jos”, a scris reprezentantul Asociației Pro Infrastructură, pe pagina de socializare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419