Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Accident GRAV pe Autostrada Soarelui. Carambol cu peste 29 de mașini, 3 morți și cel puțin 50 de răniți. Autoritățile au activat Planul Roșu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

accident-autostrada-soareluij03Un accident extrem de grav, soldat cu 3 morți și peste 50 de răniți, s-a produs sâmbătă dimineața, pe autostrada Soarelui A2, la kilometrul 67. ISU Călărași a activat Planul Roșu de intervenție.

Accidentul a avut loc în jurul orei 8.40, în condiții de ceață, pe sensul de mers spre Constanța, în apropiere de Lehliu.

În zonă este o mobilizare impresionantă de forțe. La fața locului s-au deplasat zeci de echipaje SMURD, ambulanțe trimise de spitale, mașini de descarcerare, autospeciale ale pompierilor și echipaje de poliție.

UPDATE, ORA 13.00: Conform celor mai noi date oferite de autorități, în accident au fost implicate cel puțin de 29 autovehicule, până la această oră fiind confirmat decesul a trei persoane, iar numărul răniților a ajuns la 50.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – Raed Arafat spunea la Digi24 după accident că sunt 39 de victime, unele în stare gravă, altele sunt încă încarcerate, așa că nu putem vorbi, din păcate, de un bilanț final, ci de unul provizoiu.

accident-autostrada-soareluij04Potrivit acestuia, din primele informații, accidentul s-a produs din cauza vizibilității reduse, provocată de ceață, dar și din cauza vitezei.

Tot din cauza vizibilității reduse nu au putut fi trimise elicoptere la fața locului, pentru intervenție.

Inspectoratul pentru Situații București a precizat că în urma acestui accident au murit 3 persoane, și nu 4  așa cum a anuntat inițial Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Este vorba despre un accident în lanț în care sunt implicate cel puțin 20 de autovehicule. Au fost 9 persoane încarcerate, acum au fost descarcerate de către echipele de intervenție. Avem confirmat până acum, din păcate, un număr de 4 persoane decedate. Colegii îmi spun că numărul răniților este de peste 30 de persoane, se intervine pentru salvarea lor la fața locului. În acest moment nu vă pot preciza spre ce spitale de urgență sunt directionați”, a declarat reprezentantul ISU Călărași, pentru Agerpres.

Televiziunile de știri vorbesc despre un șofer care ar fi ieșit dintr-o parcare și ar fi generat ciocnirile în lanț, în condițiile în care pe A2 era ceața densă, iar șoferii nu ar fi adaptat viteza la condițiile de trafic.

UPDATE, Ora 10.18:  Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) pune la dispoziție două numere de telefon pentru familiile celor implicați în accident: 021.264.85.15 si 021.264.85.16.

UPDATE Ora 11.30, DSU: În acest accident au fost implicate 60 de persoane, 3 persoane au decedat, 41 au fost transportate la spitale, 16 au refuzat transportul.

13 victime au fost transportate la Spitalul Bagdasar, 11 la Spitalul Floreasca, 5 la Spitalul Sf. Pantelimon, 5 la Spitalul Universitar, 4 la Spitalul Elias, 3 la Spitalul Sf. Ioan.

UPDATE: Ora 12.30: Toate victimele din accidentul de pe autostradă au fost evacuate. Personalul de interventie de la fata locului: 8 ofițeri, 86 de subofițeri, 9 medici și 22 de asistenți.

Comisar-șef de poliție George Grigore, director adjunct la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, că, potrivit primelor cercetări, în zonă s-ar fi produs două accidente foarte apropiate (o distanță de 3-4 metri) unul de celălalt.

„Sunt 3 decedați și 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane și unul de transport marfă”, a spus George Grigore.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, la rândul său, pentru Agerpres, că în total au fost 57 de răniți, iar 16 au refuzat să meargă la spital.

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

[nggallery id=2928]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea