Rămâi conectat

Sport

FOTO: Academia „Gheorghe Hagi” interesată de copiii Albei: Crăciun şi Roşu (Unirea Juniors Alba Iulia), în curtea Regelui

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Craciun si Rosu (Unirea Juniors)5Devenită cel mai atractiv loc pentru tinerii talentaţi din România, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” şi-a îndreptat atenţia şi spre talentele din judeţul Alba. Astfel, pe malul Mării au ajuns Nicuşor Cârnaţ (16 ani, Mihalţ, coleg de generaţie cu fiul Regelui, Ianis) şi Răducu Pocol (12 ani, Viitorul Abrud), iar specialiştii de la Academie au pus ochii pe alţi doi albaiulieni, Andrei Crăciun şi Andrei Roşu (Unirea Juniors Alba Iulia) – pregătiţi de antrenorul Alexandru Kalanyos, cel care i-a descoperit pe uniriştii Nicuşor Stanciu, Alexandru Giurgiu sau Florin Ilie.

*Testaţi timp de trei zile

Cazaţi la stabilimentul de trei stele „Marriot” din Constanţa, Andrei Crăciun şi Andrei Roşu au participat timp de trei zile la testări la grupa de vârstă 2001, alături de alţi 10 jucători din judeţele Mehedinţi, Caraş Severin, Timiş, Dolj şi Hunedoara. De remarcat că cei doi atacanţi sunt golgheteri la zi în campionatul Juniorilor D şi în al 5-lea an consecutiv campioni judeţeni, alcătuind unul dintre cele mai bune cupluri ofensive din Alba. Ambii au ieşit în evidenţă la etapa de zonă a Cupei „Hagi-Danone” de la Sibiu, de anul trecut, când organizatorii şi antrenorii i-au luat în evidenţă. „Albanezii” au trecut teste fizice de viteză, îndemânare şi rezistenţă, probe tehnice (duble, driblinguri printre jaloane, şuturi cu ambele picioare), plus un meci cu titularii de la Academia „Gheoghe Hagi”, partidă în care Roşu a scos un penalty, a dat o bară şi două pase de gol, iar Crăciun a înscris de 4 ori.

*Crăciun îl admiră pe Robben, Roşu îi are idoli pe Messi şi N. Stanciu

Andrei Crăciun are 13 ani, 1,72 metri şi 48 de kilograme. Îl admiră pe Robben (Bayern Munchen) şi este suporter al Stelei. Consideră condiţiile de cazare şi antrenamente perfecte, crede că valoric este peste atacanţii de la Academie şi deocamdată nu ar da curs unei propuneri de transfer.

Alexandru Kalanyos (Unirea Juniors Alba Iulia)Andrei Roşu este în vârstă de 13 ani, o înălţime de 1,70 metri, cântăreşte 40 de kilograme. Îi admiră pe Messi (Barcelona) şi pe fostul unirist Nicuşor Stanciu şi e de părere că într-o partidă amicală Unirea Juniors Alba Iulia se va impune la grupa 2001 în compania Academiei „Georghe Hagi”. Crede că mai are foarte multe de învăţat de la Alexandru Kalanyos şi nu ar dori un transfer imediat. „Au trecut cu brio testele fizice, tehnice şi jocul şcoală, vor fi monitorizaţi în continuare şi invitaţi la Constanţa”, a conchis antrenorul Alexandru Kalanyos (Unirea Juniors).

*Kalanyos prezent la „Derby de România”

Tehnicianul albaiulian Alexandru Kalanyos a fost prezent în „Ghencea” la recentul derby de România, invitat de fostul său elev Nicuşor Stanciu, titular în garnitura campioanei, antrenorul Unirii Juniors stând la lojă alături de numeroase personalităţi, între care şi fostul stelist Nicolae Dică. „O atmosferă incendiară, unică, coregrafie impecabilă, cu suporteri care şi-a da viaţa pentru Steaua şi Dinamo. Am avut emoţii pentru Nicuşor şi pentru prima dată am simţit exact unde a ajuns acest copil minune: să fie admirat de peste 25.000 de spectatori, o ţară întreagă la televizor, să scrie istorie şi să ne reprezinte pe noi albaiulienii cu cinste. În legatura cu cei doi Andrei, ştiam că potenţialul lor este cel puţin la nivelul jucătorilor de la Academie, însă mai au multe de învăţat şi e muncă. Primul pas va fi trecerea lor din acest sezon la grupa de vârstă mai mare cu doi ani”, a conchis Kalanyos.

[nggallery id=1227]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea