Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Absorție record a fondurilor europene gestionate. Strategia GAL Țara Secașelor pentru 2014-2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deja celebra comună Ciugud din județul Alba a găzduit joi, 24 martie, o conferință de presă organizată de una dintre cele mai mari și performante GAL-uri (Grup de Acţiune Locală) din țară, Asociația GAL „Țara Secașelor”, caGAL Podisul Secaselor (2)re cuprinde 111 membri, din care 25 de unități administrativ teritoriale din județele Alba și Sibiu.

La eveniment au participat Gheorghe Damian  preşedinte GAL și primar Ciugud, Vasile Pușcă, primarul comunei  Valea Lungă şi directorul GAL-ului, Dan Doru Pop (FOTO).

Cu acest prilej au fost  prezentate activităţile întreprinse în cadrul proiectului „Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiei de dezvoltare locală a GAL „Ţara Secaşelor”aferentă perioadei 2014-2020”, proiect finanţat din F.E.A.D.R. prin PNDR 2014-2020 – LEADER, sub-măsura 19.1 – ”Sprijin pregătitor pentru  elaborarea strategiilor de dezvoltare locală”.

GAL Podisul Secaselor (1)Astfel, strategia Asociației GAL „Țara Secașelor”, pe care intenționează să o implementeze pe perioada exercițiului financiar 2014-2020 și care urmează să fie dezbătută și aprobată de membrii asociației și ulterior de Ministerul Agriculturii, cuprinde 4 măsuri. Una privind dezvoltarea şi modernizarea satelor din GAL, cea de-a doua vizează soluţii inovative pentru o agricultură/industrie alimentară competitivă la nivelul GAL, a treia ă se referă la activităţile non-agricole pe teritoriul GAL-ului, iar a patra priveşte sprijinul acordat populaţiei pentru accesul la energia verde. Suma pe care o vor avea la dispoziție pentru implementarea strategiei va fi de circa 3 milioane de euro.

În ceea ce privește perioada 2007-2013, GAL-ul „Țara Secașelor” se poate lăuda cu o absorție de 95% a bugetului avut la dispoziție, de respectiv 2,8 milioane de euro. Circa 80% din acești bani au fost destinați proiectelor implemntate de instituțiile publice, campioanele din Alba la atragerea fondurilor europene prin GAL fiind comunele Ciugud, Valea Lungă și Bucerdea Grânoasă, fiecare cu câte cel puțin 300.000 de lei.

(BP)

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Adrian Emil Negruțiu, consilier județean PNL: Ipocrizia si incompetenta PSD si USR. Au hotărât creșterea prețului la apă și canal, iar noi toți suntem puși să plătim prostiile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | Adrian Emil Negruțiu, consilier județean PNL: Ipocrizia si incompetenta PSD si USR. Au hotărât creșterea prețului la apă și canal, iar noi toți suntem puși să plătim prostiile lor Apropierea campaniei electorale, îi face pe cei de la PSD, să mintă fără să clipească pe tema prețurilor la apă și canal. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea