Ziarul Unirea

FOTO. A treia cabină de dezinfecție a ajuns la Spitalul Municipal Blaj! VIMED COM și ENER ROM INSTAL continuă producerea și instalarea „porților” de decontaminare

ENER ROM INSTAL și VIMED COM, cei doi operatori economici din Alba Iulia care și-au unit forțele pentru a acorda un sprijin deosebit unităților medicale aflate în lupta cu coronavirusul. O cabină de dezifecție a ajuns la Spitalul Municipal Blaj, instituţie medicală desemnată spital suport pentru pacienţii infectați cu coronavirus.

Echipele de tehnicieni a celor doi operatori au reușit să conceapă un sistem unic pentru cei aflați în prima linie, în contextul penuriei de echipamente de protecție. Astfel, au reușit să creeze un sistem de prevenție a cadrelor medicale, ce constă în decontaminarea în doar 10 secunde a combinezonului pe care cei din linia întâi îl poartă drept „armură de proecție”.

ELIT

Cabinele reprezintă o automatizare a unui proces manual desfășurat de cadrele medicale.

Până în dată de astăzi, 24 aprilie, 17 pacienți s-au vindecat și au fost externați din Spitalul Blaj, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția boli infecțioase a SJU Alba Iulia și 5 pacienți au decedat.

Aceste cabine de decontaminare reduc considerabil riscul de contaminare la dezbrăcarea echipamentului de protecție pe de o parte și la pătrunderea într-o incintă, pe de altă parte și pot fi montate atât în interior, cât și în exterior.

„Consider că datoria noastră ca operatori economici, pe lângă profit, este și civică. Astfel avem datoria morală să ajutăm comunitatea din care facem parte cu toate cunoștințele noastre, să ne punem la dispoziție experiența să ajutăm la depășirea momentelor de criză”, a declarat Dragoș Medrea, reprezentant VIMED COM.

Echipele de tehnicieni de la Vimed împreună cu Ener Rom Instal continuă producerea și instalarea cabinelor de dezinfecție.

Firma VIMED, înființată în 1994, oferă de peste 25 de ani soluții peformante și durabile în domeniul instlațiilor în construcții. Afacerea de familie ajungând până în prezent să fie una din cele mai importante firme pe piața locală în domeniul în care activează.

ENER ROM INSTAL SRL oferta soluții energetice menite să susțină capacitatea industrială a oricărei companii. Începând cu anul 2000, proiectăm și construim instalații electrice industriale de medie și joasă tensiune, sisteme pentru generare de energie electrică cu panouri fotovoltaice precum și automatizări industriale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419