Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| A patra stație de monitorizare a calității aerului din județul Alba! Probele de punere în funcțiune s-au făcut în prezența Ministrului Mediului

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

A patra stație de monitorizare a calității aerului din județul Alba! Probele de punere în funcțiune s-au făcut în prezența Ministrului Mediului

Luni 27 noiembrie 2023, în prezenta domnului Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) – Domnul Mircea Fechet și a Directorului General din MMAP – Doamna Dorina Mocanu s-au efectuat probele de punere în funcțiune la cea de a patra statie de monitorizare a calitătii aerului din judetul Alba (AB-4).

La acest eveniment au mai fost prezenți Directorul Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Alba – Domnul Horațiu Clepan, Prefectul Județului Alba – Domnul Nicolae Albu, Vicepresedintele Consiliului Județean Alba – Domnul Marius Hategan, Primarul municipiului Sebeș – Domnul Dorin Nistor, oficialități locale precum și specialiști din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Stația AB-4 a fost furnizată prin proiectul derulat de MMAP – „Îmbunătățirea Sistemului de Evaluare și Monitorizare a Calității Aerului la nivel național” – POIM 139703.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie creșterea nivelului de evaluare și monitorizare a calității aerului la nivel național, în scopul sprijinirii autorităților responsabile pentru realizarea unei evaluări și gestionări eficiente a calității aerului și a asigurării unei bune informări a publicului cu privire la calitatea aerului înconjurător, cu efecte directe asupra creșterii calității vieții. Totodată se realizează și conformarea cu cerințele directivelor specifice.

Acestă stație (de tip Trafic) va monitoriza poluantul particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 µm (PM10).

Cu ocazia vizitei din municipiul Sebeș, ministrul MMAP a vizitat și prima fabrică din România care produce echipamente de colectare a ambalajelor de băuturi, inaugurată în mai 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până vineri dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până vineri dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis joi, 9 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până vineri dimineața, la ora 8:00. Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea