Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| 43 de ani de dragoste pentru copii, la Grădinița cu P.P. Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia

Publicat

în

Grădinița cu program prelungit Step by Step nr.12 și-a deschis porțile pentru copii la 1 aprilie 1977, adunând până în prezent 43 de ani de activitate, desfășurată în folosul comunității, la un înalt nivel calitativ.Din anul 1997, grădinița funcționează în alternativa educațională Step By Step, alternativă bazată pe individualizarea învățării, fiind singura de acest fel din municipiul Alba Iulia.

Ieri, 1 aprilie 2020, am sărbătorit Ziua Grădiniței altfel: fără veselia și cântecele copiilor, într-o liniște de neînchipuit pentru un astfel de loc, a cărui existență și menire este indispensabil/strâns legată de prezența remarcabilă a copiilor. Cu toate acestea, ei au transmis de acasă gândurile lor bune, optimiști și încrezători că „Totul va fi bine!”.

Astfel, cu sprijinul părinților și al copiilor din grădiniță, s-a realizat o frumoasă activitate, sub genericul „Cadoul meu pentru Grădiniță”. Întreaga zi au curs mesajele frumoase, ilustrate atât prin fotografii, cât și prin filmulețe video. De asemenea, copiii au creat cele mai ingenioase daruri: au realizat torturi din plastilină, Lego, sau alte materiale și jucării pe care le-au ornat apoi cu lumânări, au gătit de ziua grădiniței brioșe, prăjituri și torturi, au scris cu diverse piese de asamblat sau au pictat numărul 43, au transmis tot felul de mesaje și gânduri alese, au realizat desene, lucrări plastice și practice deosebite, au interpretat piese și fragmente muzicale la diferite instrumente: la pian- piesa Happy birthday, la baterie- Mulți ani trăiască! și multe altele.

Electrica Furnizare Discount

Managerul Grădiniței cu P. P. Step by Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției, le-a transmis copiilor, prin intermediul paginii de facebook https://www.facebook.com/gradinita12alba un mesaj: „Dragi copii, grădinița vă așteaptă cu nerăbdare să umpleți din nou de zumzet și veselie curtea și sălile de grupă! La mulți ani împreună!”

Deși traversăm cu toții o perioadă dificilă, grădinița și-a continuat Parteneriatul cu Familia prin diverse mijloace ale tehnologiei actuale, menținând o strânsă legătură cu copiii și părinții acestora prin grupurile create pe whatsapp sau facebook, ori prin intermediul paginii sale de facebook, menționate mai sus. Grădinița s-a „mutat” acasă, părinții dovedindu-și și ei calitățile de buni pedagogi, primind cu interes diverse materiale-suport, idei și sugestii de activități trimise de educatoare, dar și multe alte provocări lansate de acestea, în funcție de temele propuse în planificarea anuală pe care o aveau, și nu numai.

Părinții și copiii s-au dovedit a fi foarte receptivi, arătându-și deprinderile însușite, hărnicia și creativitatea. Ei au trimis numeroase fotografii în care copiii erau implicați în activități practice, casnice sau intelectuale, sau fotografii cu lucrările realizate, ilustrând rodul muncii de acasă, unele dintre ele postându-se pe pagina de facebook, iar altele pe grupurile private de părinți.

O astfel de propunere lansată a fost cea de astăzi, 2 aprilie, în care celebrăm Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, cu scopul de a insufla copiilor plăcerea de a citi, de a prețui cartea şi de a ne îndrepta mai mult atenţia către cărţile pentru copii.

Ca urmare a acestei propuneri, copiii si-au arătat atașamentul și prețuirea față de carte, prin diverse activități pe care le-au realizat împreună cu părinții: au confecționat semne de carte variate și pline de culoare, postere cu mesaje; unii au confecționat obiecte după povestioare citite din cărți (bărcuță și curcubeu, în urma lecturării povestioarei „Noe- constructorul de corabie-Prima călătorie cu corabia din istorie”), Copacul cu cărți și un permis de intrare la bibliotecă, iar alții au confecționat cărți minunate: Primele litere. Cartea lui Teo, Cifrele. Cartea lui Teo, Cartea bunătății, Cartea jocurilor, Cartea mea norocoasă, etc…

Redăm, în cele ce urmează câteva dintre MESAJELE COPIILOR:
-Iubesc cărțile de copii! (Mara);
-Iubesc cărțile!O cărticică reprezintă povestea mea (care începe cu Irina), este cărticica dedicată tuturor Boboceilor pufoși și celelalte reprezintă cărțile preferate ale fiecărui copil din lume (Victor, mami și „Copacul cu cărți”);
-Ai carte, ai parte! (Victor), etc…

Cu speranța că vom trece cu bine această încercare și ne vom revedea sănătoși, toate aceste cărți și lucrări realizate de copii și părinți vor face obiectul unei frumoase expoziții amenajate în incinta grădiniței, după care le vom așeza în biblioteca unității noastre, la loc de mare cinste.

Mesajele trimise sunt foarte frumoase și extrem de numeroase, iar fotografiile cu activitățile și lucrările realizate împreună cu părinții impresionează profund, fapt care evidențiază implicarea atentă și interesul deosebit al părinților pentru educația și creșterea frumoasă a copiilor lor.

Pe această cale, directorul împreună cu întreg colectivul de educatoare al G. P. P. Step by Step nr. 12 le mulțumeste tuturor părinților și copiilor pentru implicarea și colaborarea eficientă pe care au dovedit-o încă o data cu multă măiestrie, pentru că, trebuie să recunoaștem, familia este locul unde se pune temelia educației. (Prof. înv.preșc. Ioana Delia Decean, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr 12, Alba Iulia)

Publicitate

Curier Județean

Pensia anticipată și angajarea ulterioară la privat nu se împacă cu socotelile statului. Explicațiile noului ministru al Muncii

Publicat

în

Pensia anticipată și angajarea ulterioară la privat nu se împacă cu socotelile statului. Explicațiile noului ministru al Muncii: „Așa e legea”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a încercat să explice vineri, 3 decembrie, ce pierderi ar avea statul dacă ar ridica interdicția care prevede că persoanele care se pensionează anticipat nu se mai pot angaja la privat.

”La un moment dat se punea problema, și e și acum problema, că cei care mai au cinci ani până la vârsta de pensionare sunt în categoria celor greu angajabili. S-a pus la dispoziția acestor oameni, că Legea pensiilor vorbește de două condiții îndeplinite cumulativ – lucru care nu e doar în România – când ieși la pensie la limita de vârstă: vârsta standard de pensionare și cel puțin stagiul minim de cotizare. Pentru acele persoane care au stagiul complet, dar n-au îndeplinit vârsta standard, s-a introdus în lege această posibilitate de pensionare anticipată, că sunt cei în categoria celor greu angajabili. E o măsură de protecție socială pentru ei: nu au vârsta standard de pensionare, mai au cinci ani până atunci și nu-și găsesc serviciu. Pensionarea anticipată în sine nu e pensia instituită prin lege, e o excepție la limita de vârstă”, a explicat vineri seară, într-o intervenție telefonică la B1 TV, după ce a fost întrebat care este ”filosofia pensionării anticipate.”

Electrica Furnizare Discount

În legătură cu interdicția care îi vizează pe cei care s-au pensionat anticipat, ministrul Muncii a spus: ”Eu văd asupra unor probleme poziționări diferite. Când vorbim de cei care se pensionează mai devreme, (întrebăm) de ce le dăm dreptul să se pensioneze mai devreme… Au fost discuții în spațiul public. Acum că de ce nu-i pensionăm mai devreme… Îi pensionăm mai devreme, dar până la limita vârstă standard de pensionare are interdicția de cumul pensie cu salariu, că e o pensie anticipată, e o excepție de la pensie”.

Întrebat dacă reangajarea lor nu ar fi un câștig pentru stat, ținând cont că ar plăti contribuții, Budăi a răspuns: ”Cuvântul ”anticipat” vă spune ceva? Acum poate n-ar trebui chiar să vă lămuresc pe dvs, eu vă spun cum e legea.

De ce o persoană care a lucrat toată viața la privat să-i interzicem după pensionare să lucreze la stat? Că cumulează două venituri. E corect așa?”.

După ce moderatorul emisiunii a subliniat că pensionarul la limită de vârstă avea interdicție de angajare la stat, nu la privat, și că am acceptat ca la pensii să nu mai poți fi angajat la stat prin argumentul ca de la stat să nu vină două surse, Budăi a răspuns. ”Deci e un pensionar care toată viața a lucrat la privat, de ce după 65 de ani n-ar putea să aibă pensie și să se angajeze la stat?

Pensia e bazată pe contributivitate.”

În cadrul discuției, după ce moderatorul i-a cerut ministrului să anuleze interdicțiile, astfel încât persoanele care se pensionează la limită de vârstă să se poată anagaja la stat și să-și păstreze și pensia, dar și cei care pensionează anticipat să se angajeze la stat și să-și păstreze și pensia, acesta a anunțat că are o ședință și nu mai poate continua explicațiile.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din Daia Română, posesor al unui mandat de executare pentru conducere fără permis, REȚINUT de polițiști. A ajuns după gratii

Publicat

în

Bărbat din Daia Română, posesor al unui mandat de executare pentru conducere fără permis, REȚINUT de polițiști. A ajuns după gratii

Un bărbat de 56 de ani, din Daia Română, a fost depistat și reținut de polițiștii din Alba, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 2 decembrie 2021, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat și reținut un bărbat, de 56 de ani din comuna Daia Română, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Sebeș.

Electrica Furnizare Discount

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Citește mai mult

Curier Județean

Idei de CADOURI pentru Moş Nicolae. Vezi ce daruri poţi alege pentru copilul tău de Sfântul Nicolae 2020

Publicat

în

Decembrie este luna cadourilor, iar copiii, în mod deosebit, sunt cei care aşteaptă cu sufletul la gură suprizele pe care le vor primi. Moş Nicolae va trece în noaptea de marți spre miercuri pe la copiii cuminţi care şi-au pregătit ghetuţele, însă şi ceilalţi membri ai familiei vor fi răsplătiţi de Moş Nicolae.

Sfântul Nicolae, cel mai cunoscut sfânt al Bisericii Ortodoxe, este sărbătorit pe 6 decembrie. În noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moş Nicolae, aşa cum mai este cunoscut sfântul în ţara noastră, aduce daruri la copiii care au fost cuminţi şi o nuieluşă pentru cei care au fost neascultători.

Citește și: mesaje de Mos Nicolae

Electrica Furnizare Discount

Copiii cu vârsta între 0-4 ani

Ei bine, nu trebuie să îți faci griji! Copilul este prea mic și sigur nu își va aminti ce i-ai cumpărat de primul 6 decembrie petrecut împreună. În schimb, îi poți face o felicitare în fiecare an, hand made, și să o pui deoparte pentru a i le arăta atunci când va fi mai mare. Așa îi vei arăta că în viață nu contează doar bunurile materiale.

Citește și:  Cadouri de Moș Nicolae pentru iubit. Idei de surprize pentru el

Copiii cu vârsta între 4-7 ani

E vârsta la care copilul se joacă și vrea din ce în ce mai multe jucării. Pe lângă dulciuri, cumpără-i o jucărie. Îi poți oferi jucarii din lemn, cărticele, figurine cu Hello Kitty, seturi de figurine Lego sau plastilină.

Copiii cu vârsta între 7-14 ani

În această perioadă, copilul începe să meargă la școală și să învețe din ce în ce mai multe lucruri noi. Ajută-l! De Moș Nicolae îi poți cumpăra o carte sau un manual la materia la care nu se pricepe. El trebuie să știe valorile impuse de această sărbătoare și că Moș Nicolae oferă cadouri doar copiilor ascultători, care învață bine. Bineînțeles, în ghetuțe mai ai loc și pentru dulciuri și fructe, cutiuţe muzicale, seturi de construcții, avion de jucărie, trenuleţe, trotinete sau role.

Citește și: Cadouri de Moș Nicolae pentru iubită

Copiii cu vârsta între 14-20 ani

Deși după această vârstă nu mai există credință în existența lui Moș Nicolae, poți păstra tradiția. De-acum trebuie să fii atentă la ceea ce își dorește el. Subtil, vorbește cu el și vezi ce ar vrea să își cumpere. Poți opta pentru jocuri video, puzzle sau haine.

Tinerii cu vârsta peste 20 de ani

Îl poți ajuta în cariera pe care și-a ales-o. Cumpără-i un laptop – majoritatea locurilor de muncă din ziua de azi se învârt în jurul tehnologiei. Plătește-i niște cursuri pe care vrea să le urmeze sau orice altceva l-ar putea ajuta să își construiască cariera la care visează. E important să știe că îi ești alături și așa veți păstra tradiția acestei sărbători.

Citește și: mesaje de Sfântul Nicolae

Seara în care vine Moș Nicolae este una sfântă și promovează modestia, credința și ascultarea față de părinți. Nu scoate foarte mulți bani din buzunar, mai ales că vine și Crăciunul, iar atunci va trebui să cumperi alte cadouri.

Spor la cumpărături!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare