Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| 384 de persoane cu dizabilități, ajutate cu alimente de către Arhiepiscopia Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua de 3 decembrie este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe.

Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare şi cu nădejde este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături. Această sărbătoare este cel mai potrivit prilej de a recunoaşte efortul și tăria celor care zi de zi şi clipă de clipă biruiesc greutăţile de neimaginat ale handicapului, trăindu-şi viaţa cu speranţă şi credinţă.

„Le dorim tuturor persoanelor care poartă „stigmatul de har al dizabilității”, puterea de a merge mai departe, încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu și împărtășirea de bucuria sfântă pe care a avut-o și Apostolul Pavel care, deasemenea, era bolnav de o boală incurabilă: „De aceea mă bucur în slăbiciune…căci, când sunt slab, atunci sunt tare.” (II Cor 12, 9-10). Ziua de 3 decembrie mai este, în același timp, și o zi a solidarității cu cei care poartă greutatea dizabilității, o zi în care ne reamintim să le oferim iubire, prietenie, înțelegere, apreciere, speranță și sprijin, potrivit îndemnului Scripturii: „Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi aşa veţi împlini legea lui Hristos” (Gal. 6.2)” – a declarat părintele Nicolae Ignat, Consilier social filantropic eparhial.

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi evenimente speciale și au oferit pachete alimentare suplimentare pentru 384 de persoane cu dizabilități, beneficiare ale serviciilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități.

În prezent, în strucura socială a eparhiei Alba Iulia, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, funcționează 24 de servicii sociale destinate ajutorării persoanelor cu dizabilități: 7 Locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilități, 2 Case de tip familial pentru copii, 13 Servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabilități, un Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități şi un Birou de asistenţă şi consiliere a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi în valoare de peste 57.000 lei, 8 permise reținute și 13 infracțiuni constatate în urma acțiunii în sistem integrat, de ieri, a polițiștilor și jandarmilor din Alba

Ioana Neag

Publicat

în

Amenzi în valoare de peste 57.000 lei, 8 permise reținute și 13 infracțiuni constatate în urma acțiunii în sistem integrat, de ieri, a polițiștilor și jandarmilor din Alba Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 57.000 lei și au reținut 8 permise de conducere. Ieri, 18 martie 2024, polițiștii și jandarmii din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea