// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO. 300 de localnici din Alba Iulia și Teiuș au învățat de la polițiști cum să nu se lase înșelați de infractori

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, continuă activităţile prevăzute în cadrul Campaniei „Fii vigilent! Nu te lăsa înşelat de infractori!”. Peste 300 de cetăţeni, din Alba Iulia şi Teiuş, au primit sfaturi, direct de la poliţişti.  

În zilele de 17 şi 18 ianuarie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu poliţişti de proximitate din Alba Iulia şi Teiuş au desfăşurat activităţi informativ – preventive, ce au avut ca scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la posibilităţile de prevenire a înşelăciunilor prin metoda „accidentul”.

Activităţile s-au desfăşurat în pieţe, gări, în zonele intens circulate şi în zona centrelor comerciale din cele două oraşe, iar poliţiştii au purtat discuţii şi au oferit sfaturi, acordând o atenţie deosebită persoanelor în vârstă.

Astfel, peste 300 de cetăţeni au beneficiat de recomandări şi materiale cu caracter informativ.

Informaţii de background:

În perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba derulează campania  „Fii vigilent! Nu te lăsa înşelat de infractori!” ce are ca scop informarea cetăţenilor cu privire la acest mod de operare prin metoda „accidentul” şi măsurile de siguranţă pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime.

Campania se adresează atât cetăţenilor din mediul urban cât şi celor din mediul rural, în special vârstnicilor.

Analizând tiparul de comitere a infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „accidentul”, au fost identificaţi următorii factori care favorizează existenţa acestui fenomen infracţional: vârsta înaintată, naivitatea şi, nu în ultimul rând, lipsa iniţiativei victimelor de a verifica situaţia de fapt, prezentată de infractori. 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419