Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| 23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat un contract de execuție lucrări cu societatea Elis Pavaje S.R.L, reprezentată de Administratorul, Vasile Gota, in valoare de peste 12.200.000 lei.

În baza contractului, va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Pârâului, Carpați, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ștrandului, Biruinței, Gheorghe Lazăr, Decebal, Mihail Kogălniceanu, Mărășești, Ioan Slavici, George Coșbuc, Gheorghe Asachi și Libertății.

Executantul va avea că termen 3 luni pentru a finaliza PT-ul și 24 de luni pentru modernizarea străzilor, termen care curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:

-refacerea carosabilului
-reabilitarea trotuarelor
-amenajarea de piste pentru bicicliști
-introducerea canalizatiei
-rețele de alimentare cu apă(unde este cazul) și de canalizare pluvială

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” , în valoare totală de peste 27.000.000 lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.

Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, prin proiect se vor reabilita, moderniza și echipa corespunzător cele două corpuri de clădire ale Școlii Singidava (clădirea școlii din strada Alexandru Sahia nr. 16 și clădirea din strada Gheorghe Asachi nr. 13A). Pentru acestă a două componentă, contractul de execuție a fost semnat în data de 2 septembrie, cu Asocierea S.C. Tobimar Construct SRL- S.C. SMA Construct SRL.

Prin realizarea investițiilor, Primăria Cugir dorește să îmbunătățească confortul cetățenilor, să faciliteze mobilitatea și să crească accesibilitatea elevilor la/de la școala prin modernizarea căilor de acces rutiere și pietonale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea