Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| 17-20 august 2020: ”Icoană din sufletul meu” – Proiect educativ la Ocna Mureș. Ateliere de creație plastică și expoziție cu lucrările participanților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fiecare purtăm în suflet icoana mamei, a bunicii, a tatălui, dar dacă privim cu profunzime spirituală, în sufletul fiecăruia vedem icoana îngerului păzitor, a sfântului al cărui nume îl purtăm, a Maicii Domnului, a Mântuitorului Iisus Hristos, icoană spre care ne îndreptăm rugăciunea, mulțumirea, gândul bun.

Aflat la a două ediție, sub egida Primăriei Ocna Mureș, Proiectul educativ „Icoană din sufletul meu” s-a desfășurat în zilele de 17-19 august 2020, cu ateliere de creație plastică, de artă și îndemânare, în cadrul cărora, de acasă, copiii au dat viață, prin culoare, imaginilor sacre. Copiii și toți cei care au dorit să expună au lucrat individual, acasă.

În 20 august, în holul Casei de Cultură, s-au expus toate lucrările, unii din copii finalizându-și lucrarea chiar în ochii vizitatorilor, care au păstrat distanța legală și au purtat măști.

Au participat copii îndrumați de educatorii lor din Așezământul Social „Sf. Ciprian”, Centrul de zi „Sf. Serafim de Sarov”, Războieni-Cetate și Asociația „Pro Copilăria” din Ocna Mureș.

S-a alăturat preotul Gherasim Cosmin, care a demonstrat copiilor tehnica de lucru a icoanei pe sticlă.

Când sunt atâtea tentații în jur, dar îi vezi pe copii aplecați cu drag și răbdare asupra unor astfel de manifestări, avem certitudinea că ei vor duce credința ortodoxă, dreapta credință mai departe.

Organizatorii

Colaboratori: Casă de Cultură „Ion Sângerean”, Filantropia Ortodoxă Unirea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea