Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: 156 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, sărbătoriţi la Aiud. Hora Unirii, scenetă, filme şi expoziţii la Școala „Axente Sever”

Ziarul Unirea

Publicat

în

mica unire sarbatorita la scoala axente sever aiud04Sub genericul „Hai să dăm mână cu mână!” elevii Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud au sărbătorit, vineri, împlinirea a 156 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Cu acest prilej, s-au desfășurat activități la nivelul claselor de elevi, dar s-au remarcat în mod special cele realizate la Centrul de Documentare şi Informare al școlii, sub coordonarea d-nei bibliotecare Horvath Kinga Imola şi a  profesoarei de istorie, Corina Oniga, având colaborarea învățătoarelor de la clasele pregătitoare, Petruțiu Rodica și Irimie Nicoleta și a elevilor claselor a VI-a.

Astfel s-au făcut vizionări de filme și diapozitive („Moș Ion Roată și Unirea”), s-au recitat versuri, s-au citit articole informative, s-au organizat expoziții de desene și s-a dansat Hora Unirii. Un loc aparte l-a ocupat sceneta „Șezătoarea” – adaptare după „Moș Ion Roată și Unirea” de Ion Creangă – prezentată de elevii clasei a VI-a.

La activități au participat, în calitate de spectatori, și alți elevi ai școlii, cadre didactice și doamnele directoare, Filimon Maria Coralia și Filimon Ildiko Gabriela.

„Ținem să evidențiem faptul că, prin aceste activități, d-na Horvath Kinga Imola a dovedit că s-a prins bine în „hora hărniciei” de la școala noastră, fiind nou angajată pe postul de bibliotecară”, a transmis prof. Felicia Muntean.

[nggallery id=2940]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea