Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. 15 paturi noi pentru secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Cincisprezece paturi noi, achiziționate din fonduri de la Consiliul Județean Alba, au fost aduse, miercuri, la secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Paturile aduse pentru terapie intensivă sunt ”full option”, având opțiuni electronice de ridicare/ înclinare, de la cap, de la picioare, dar și un buton care pregătește pacientul în poziția corectă pentru resuscitare.

Secția de terapie intensivă a spitalului are, în total, 25 de paturi, 15 dintre acestea, care nu mai corespundeau condițiilor din punct de vedere al îngrijirilor medicale pentru pacienții critici, au fost înlocuite. Secția are două saloane, cu șase paturi, și trei rezerve, cu câte un pat.

La această secție din cadrul spitalului lucrează 8 medici, 32 de asistente medicale, 11 infirmiere și 4 îngrijitoare.

Secția de terapie intensivă asigură suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluare, îngrijire specială și tratament.

Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, continuă investițiile pentru Sănătate.

Pe anul 2018, este prevăzută suma de 4,46 milioane de euro, bani cu care vor fi reabilitate/ modernizate mai multe secții, dar și achiziționată aparatură medicală.

Vor beneficia de îmbunătățiri secțiile de cardiologie și medicină, recuperare medicină fizică şi balneologie, gastroenterologia, pediatria, oftalmologia, secția obstetrică-ginecologie și neonatologia. Vor fi reabilitate inclusiv farmacia și blocul operator, iar sume importante de bani vor fi alocate pentru reparații capitale la corpurile C și D și mansardare.

De asemenea, CJ Alba cofinanțează și extinderea UPU, dar și construcția noii clădiri a secției de psihiatrie.

[nggallery id=5168]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea