Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ”100 de ani de România” s-a numit a 10-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură, organizată de Rotary International la Castelul Templul Cavalerilor din Valea Vălișoarei

Mondoc Adriana

Publicat

în

A 10-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură dedicată Centenarului Unirii și organizată de Rotary International, se desfășoară în perioada 2-12 septembrie la Castelul Templul Cavalerilor din Valea Vălișoarei.

În acest an au participat șaisprezece artiști plastici, pictori cu cotă din Republica Moldova, Mexic și din aproape toate zonele țării noastre: Dumitru Balica – Chișinău, Augustin Lucici – directorul Muzeului de Artă Pitești, Sterică Bădălan – Galați, Gheorghe Caraiman – Constanța, Ștefan Coman – Chișinău, Victor Covalciuc – Republica Moldova, Victor Crețu – Republica Moldova, Alexandru Ghinea – Mangalia, Florin Măceșanu – Craiova, Șerban Ștefan – Brăila, Rodica Pungea – Aiud, Lavinia Rădulescu – Oradea, Jorge Ortiz – Mexic, Ștefan Șerban – Brăila, Seralio Ileana – Tulcea, Seralio Marcel – Brăila.

Vernisajul a avut loc duminică, 9 septembrie, în prezența inițiatorului acestei acțiuni, doamna PDG Martha Maria Mocanu, coordonator zonal și a gazdei evenimentului, proprietarul Pensiunii – Castel Templul Cavalerilor, doctor Florin Rusu la Căminul Cultural din Galda de Jos, în cadrul Festivalului ”Serbările Toamnei”.

”Tabăra s-a desfășurat grație organizării excepționale a doamnei Martha Mocanu. Mulțumesc pictorilor fără de care această tabără nu ar fi putut avea loc, apreciez la cel mai înalt nivel lucrările de artă pe care le-au produs și îi așteptăm și la edițiile următoare”, a declarat dr. Florin Rusu.

Participanții la Tabăra de pictură din acest an au primit din partea organizatorilor diplome și o Medalie Jubiliară.

”Ideea că dăm suport artiștilor s-a dezvoltat atât de frumos, încât, de fapt, anul ăsta am făcut trei tabere. Una tot pentru pictori consacrați, asta a fost a doua, iar o alta, pe care pe care am organizat-o tot cu domnul dr. Rusu pentru copiii foarte talentați, dar ai căror părinți au posibilități financiare reduse. Ei sunt monitorizați în București de un profesor, un pictor care le urmărește activitatea săptămânal și la final de an școlar se face o tabără unde creează, și ei, la rândul lor, au și un vernisaj. Poate peste 10 ani, peste 20 de ani, cel puțin unul dintre ei va deveni un pictor grozav”, a declarat pentru ziarul ”Unirea”, Martha Mocanu.

Rotary International,  este o organizație mondială cu peste 1.200.000 de membri, care fac proiecte în sprijinul comunității din care fac parte membrii.

Doctorul Florin Rusu s-a îndrăgostit de ruina castelului de lângă Aiud și a ales astfel să investească în județul Alba. O bună parte dintre picturile realizate în cadrul taberei au ca sursă de inspirație și peisajele din zonă.

Castelul Templul Cavalerilor acesta  are o vechime de peste 600 de ani şi este cunoscut pentru rezervaţia naturală în cadrul căreia este situat. Mai exact în Cheile Vălişoarei, la poalele Munţilor Trascău, rezervația fiind străbătută de drumul județean (107) ce unește Valea Mureșului (Aiud) de cea a Arieșului (Buru).

[nggallery id=6079]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea