FOTO: 1 Decembrie – Ziua Națională a României, aniversată fastuos la Baia de Arieș

Paul Voicu - Primar 2020

Îndrumați de cadre didactice și având alături întreaga comunitate locală în frunte cu primarul Traian Pandor, elevii Liceului ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș au sărbătorit miercuri, 29 noiembrie, la Casa de Cultură din localitate, cel de-al nouăzeci și nouălea an de la ,,Marea Unire” printr-un spectacolul artistic vibrant și emoționant.

Uniți de mesajul simbol: „Români de pretutindeni, uniți-vă în cuget și-n simțiri!”, elevii ciclului primar, gimnazial și liceal au conferit strălucirea necesară aniversării Zilei Naționale printr-o succesiune de momente artistice  cu o veritabilă încărcătură spirituală, aceștia fiind acompaniați în timpul spectacolului de către formația ,,Solistik” din comuna Sohodol.

ELIT

Programul prezentat de tinerii Silvian Alb și Ioana Rusu, elevi ai acestei școli, a cuprins: cântece și poezii patriotice; colaj de jocuri de pe Valea Arieșului, prezentate de ansamblul folcloric ,,Doina Arieșului” din cadrul liceului; șezătoarea ,,De la lume adunate, și-napoi la lume date”; recitaluri muzică populară; dansuri de societate și moderne; moment coregrafic al trupei de majorete ,,Tic-tac”; parada portului popular de pe Valea Arieșului.

Pentru realizarea evenimentului, organizitorii au fost sprijiniți de directorii Nicolae Barbu și Claudiu Volcov, de Primăria și Consiliul Local Baia de Arieș, acesta derulându-se pe parcursul a aproximativ trei ore, timp în care pe scenă au urcat peste 100 de elevi ai liceului, ce au priviți și apreciați din public de câteva sute de spectatori.

Mihail David - 2020

,,Ținem să le mulțumim tuturor celor implicați, cât și publicului participant. La mulți ani, Baia de Arieș! La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!” au transmis tuturor profesorii și organizatorii spectacolului de la Baia de Arieș.

Ovidiu CULDA

 

Save

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ineptul 30 noiembrie 2017 at 21:48

…fastuos nu este posibil doar la Alba Iulia. In rest improvizatie, …

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...