Rămâi conectat

Sport

Fotbalul moare şi renaşte la Alba Iulia! Dacă FC Unirea Alba Iulia este aproape de desfiinţare, Arena Alba Iulia a promovat în liga IV, câştigând toate meciurile jucate

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arena Alba Iulia este o echipă înfiinţată anul trecut la Mihalţ. Majoritatea jucătorilor sunt din comună iar în primul lor sezon competiţional 2011-2012 echipa a surprins printr-un parcurs de excepţie, atât în cupă cât şi în campionat.

A câştigat Cupa României pe judeţ, învingând în urma unui meci spectaculos, la penaltyuri, Performanţa Alba Iulia din Liga a IV-a. La 33 de ani, Ovidiu Barna, (portarul antrenor) a apărat trei lovituri de la 11 metri şi a trimis trofeul la Mihalţ.

În acelaşi timp, divizionara secundă din Cetatea Marii Uniri aşteaptă o minune pentru a-şi putea continua activitatea în sezonul următor.

După ce Tribunalul Alba a admis cererea de intrare în insolvenţă a Asociaţiei FC “Unirea 1924”, formulată de către firma Man Tours, societate ce a asigurat transportul echipei, pentru o datorie de peste jumătate de miliard de lei vechi, oficialii clubului au speranţe că vor fi finanţaţi din bugetul Consiliului Judeţean.

Preşedintele executiv al Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu s-a întâlnit zilele trecute cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman şi au discutat o soluţie de salvare a echipei “alb-negrilor”.

Pentru ca administraţia locală să poată da bani echipei, este nevoie însă de înfiinţarea unei noi asociaţii de fotbal, sub cupola căreia să îşi desfăşoare activitatea clubul unirist.

Cererea de insolvenţă a Asociaţiei FC “Unirea 1924” a fost făcută de Liviu Man, patronul firmei ManTours, fostul şofer al echipei de fotbal în perioada 2005-2010. Acesta a acţionat în instanţă gruparea albaiuliană in 9 aprilie 2012, în 15 iunie Tribunalul Alba a admis cererea, următorul termen de judecată fiind programat la 5 octombrie 2012


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea