Rămâi conectat

Sport

Fotbalul din județ, blocat pe termen nelimitat | Reprezentanții AJF Alba iau în calcul un sistem play-off și play-out pentru terminarea campionatelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Din 12 martie nu se mai joacă fotbal la niciun nivel în România, situația fiind la fel în întreaga Europă, cu excepția campionatului din Belarus, singura țară unde “sportul rege” continuă în această perioadă cruntă, în care totul se reportează la pandemia de coronavirus.

Într-un sistem piramidal, și fotbalul amator din județul Alba și-a oprit activitatea, la toate competițiilor organizate de Asociația Județeană de Fotbal Alba, după ce, într-o primă fază s-a spus “stop” campionatelor destinate copiilor și juniorilor. “În aceste momente delicate, sănătatea este mai presus de orice meci de fotbal. Este o situație neplăcută, lucrurile au luat o turnură neplăcută, se va ajunge la disperare”, a spus Cristian Petropulos, președintele AJF Alba.

Zilele trecute, de la FRF a plecat sugestia ca data de 16 mai să fie propunerea pentru reluarea Ligii 1, Ligii a 2-a și Ligii a 3-a, însă totul depinde de turnura pe care o vor lua evenimentele, fiind greu de crezut, în actuala conjunctură, ca respectivul termen va putea fi respectat. Așadar, deocamdată nu este nimic sigur în privința datei și modalității de desfășurare a Ligii a 4-a și Ligii a 5-a în Alba, chiar dacă a apărut o relaxarea a calendarului competițional, după amânarea cu un an a Campionatului European.

Cea mai plauzibilă variantă luată în calcul de reprezentanții AJF Alba este aceea a formatului “play-off” și “play-out”, după modelul anunțat recent de Federația Română de Fotbal. Este un scenariu studiat în această perioadă, aplicarea sa depinzând de ce se întâmplă la nivel național, o propunere în acest sens urmând să fie supusă dezbaterilor membrilor afiliați.

Ca idee, există perspectiva disputării unui play-off între primele patru clasate, respectiv CS Ocna Mureș, CS Universitatea Alba Iulia, Performanța Ighiu și Voința Stremț (cu jocuri tur-retur, 6 partide în total), dar și a unui play-out, cu echipele din partea inferioară a ierarhiei.

Întreaga strategie a fotbalului depinde însă de ce se va întâmpla cu fotbalul românesc și cum se vor derula evenimentele. În cazul în care situația se va complica și mai mult, există chiar alternativa unui baraj de promovare/ retrogradare, între ultimele clasate din Liga a 4-a și liderii celor două serii din Liga a 5-a, sau chiar înghețarea campionatelor, după modelul “volei”, asta în cazul în care nu se va mai putea încheia, într-o formă sau alta, stagiunea în curs, din care s-a derulat o singură etapă a returului!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea