Fostul viceprimar din partea PP-DD al municipiului Alba Iulia, Dorin Șerdean, ne-a certat DIN NOU! De această dată în conferința de presă

Paul Voicu - Primar 2020

Proaspăt întors din Dubai unde a fost în concediu de odihnă, viceprimarul din partea PP-DD Dorin Șerdean, demis recent din funcție de colegii cu care susține că avut o foarte bună colaborare în timpul mandatului, a convocat o conferință de presă. 

serdeanLa întâlnirea care a avut loc la Hotel Parc, pe lângă faptul că ne-a certat că-l numim incorect din punct de vedere gramatical, și s-a declarat nemulțumit că ”i-am spus urât” că a fost ”zburat în lipsă”, a mai dat și niște explicații despre modul în care a ajuns la conducerea municipiului, motivul pentru care a fost demis și activitatea de odihnă prin munca de lobby, pe care a făcut-o în vacanță, participând din proprie inițiativă, dar ca reprezentant al municipiului Alba Iulia, la o întâlnire de afaceri (!?).

ELIT

articolConcret, fostul viceprimar al municipiului Alba Iulia DIN PARTEA PP-DD (și nu viceprimar PP-DD și atât, cum greșit ”din punct de vedere gramatical” l-am numit până acum), s-a plâns că, prin textele scrise recent, cu referire la ”debarcarea” sa din funcție, am fi dat de înțeles că ar fi ”fugit în Dubai” pentru a le încurca planurile celor deciși să-l schimbe. Nu este vina noastră că cei care l-au informat greșit pe domnul Șerdean au tendința să ”citească” printre rânduri, iar asta o dovedește atât textul publicat în ediția de print a ziarului Unirea din data de 20 februarie (foto dreapta), cât și textul publicat în aceeași zi, în ediția online.

Dar, pentru a fi și mai clar de ce numai cele scrise în ziarul Unirea l-au supărat pe domnul fost viceprimar al municipiului Alba Iulia din partea PP-DD, Dorin Șerdean (în condițiile în care informația a apărut aproximativ la fel în toate ziarele din Alba), mă văd nevoită să povestesc o întâmplare de acum mai bine de un an, cu precizarea că, pentru mine a fost o situație unică, în ani buni de când lucrez în presă:

Mihail David - 2020

La aproximativ un an de când domnul Șerdean a acceptat ”cu verticalitate” funcția oferită de PDL pentru a putea forma o majoritate în Consiliul Local (pe vremea când PDL și PNL erau în opoziție), mi s-a transmis că sunt invitată la primărie, pentru că viceprimarul care se ocupa de domeniul social dorește să facă un anunț important pentru cetățenii orașului. Când am intrat în birou… surpriză! Nu era vorba de niciun anunț, în schimb am fost rău certată deoarece, atât eu, pe ediția online, cât și o colegă de la ziarul tipărit, evităm ”cu rea-voință” să menționăm faptul că domnul Șerdean ia cuvântul în ședințele de consiliu! Evident, răspunsul meu a fost că noi consemnăm când e vorba de ceva IMPORTANT și că-l invităm pe domnul Șerdean să ne informeze când așa ceva se întâmplă, lăsându-i în acest scop atât numărul de telefon, cât și adresa de e-mail, pentru eventualele comunicate.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

De atunci și până în prezent nu am primit absolut nicio informare despre vreo activitate, demnă de luat în seamă, pe care a avut-o domnul Șerdean ca viceprimar al municipiului Alba Iulia din partea PP-DD. Astfel că, din păcate, nu am avut cu ce-l lăuda (cum de altfel nici dânsul nu are cu ce să se laude, așa cum se vede în VIDEO de mai jos), iar aceasta cred că e, de fapt, supărare lui ce mai mare!

Și pentru că la conferința de presă de azi ”domnul” Șerdean, un politician ”de mare caracter” și un ”adevărat gentleman cu cei 7 ani de acasă”, bine-crescut fiind, și cu o educație aleasă, le-a declarat ziariștilor prezenți că a adus un cadou pentru jurnalistul care a scris ”urât despre el” – o hârtie igienică, o să-l rog s-o folosească dânsul, pentru că are mult mai mare nevoie! Mai ales atunci când va repeta că din ”verticalitate” a bătut palma cu PDL-ul care l-a făcut viceprimar, după ce în campania electorală promitea că ”va scoate afară corupția din primărie”, și atunci când va mai spune că din ”verticalitate” n-a trecut la PDL când a fost invitat, și nu din cauză că nu a primit nicio funcție mai ”de Doamne ajută” în partid (iar în PP-DD urma să fie ales președinte), și că tot din ”verticalitate” nu și-a dat demisia când i-a fost cerută, atâta timp cât recunoaște că a fost pus viceprimar printr-o înțelegere politică și nu pe bază de competență, sau că ”din verticalitate” a trecut azi pe la primărie, dar a evitat să ia la cunoștință oficial că a fost zburat din funcție (da! zburat în lipsă, chiar de colegii cu care a bătut palma cu ”verticalitate”).

Și mai poate folosi acea hârtie igienică ”domnul” fost viceprimar și când spune că a adus ”plus-valoare” în administrația locală, atâta timp cât singurul lucru cu care s-a putut lăuda într-o conferință de presă sunt niște audiențe și faptul că ”a respectat Legea 215”(!!!) și, mai ales atunci când va răspunde cu ”verticalitate” la întrebarea dacă este adevărat că înainte de plecarea în concediu de odihnă în Dubai, a sunat agenți economici pentru a le solicita să-i sponsorizeze deplasarea?

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

8 Comentarii

gg 24 februarie 2015 at 23:01

Ati ajuns rau de tot daca bagati in seama acest specimen.

gicu t 25 februarie 2015 at 8:53

Bravo Ioana Sfarlea, ma mir ca ai curajul in ultima perioada sa scrii articole despre primarie! In ce-l priveste pe serdean este o nulitate absoluta care a pupat mana Focii in speranta ca nu il va debarca!

Așa zis-a Burebista 25 februarie 2015 at 7:32

Ce-mi place când apar înfierări între ziariști și politicieni! Doar nu vreți să recunoască vreun politician că e prins cu mâța-n sac! Dacă politica-i curvă ei sunt mai buni? Vor să fie și ei la fel! Aștept episodul următor cu popcornul în față.

partidul zero 25 februarie 2015 at 8:42

Ai fost si ramai o sluga Serdene! Vezi ce patesti daca nu il asculti pe sefu’! Trebuia sa iti dai demisia si sa te stergi cu hartia igienica la gura!

alexandru 25 februarie 2015 at 9:24

ziaristii au facut o executie publica. probabil asa s-a cerut de la biroul de sus.
asta nu scuza prestatia mizerabila a acestui figurant, care nu a avut nici o contributie la administratia locala.auzi chestie: e jucator de echipa.penibil, jenant.

alin 25 februarie 2015 at 12:55

Domnul ex-vice primar nu a inteles un lucru simplu…primaria nu este broker de asigurari si nici brutarie …

eroina 25 februarie 2015 at 15:50

Ajunge cu un viceprimar in primaria Alba Iulia.Nu au nici o hartie pe birou si toata ziua sunt la taieri de panglici si papa gratis.

Dorin SERDEAN 26 februarie 2015 at 15:43

Nu o sa mai curga multa apa pe Mures si o sa înțeleaga toata suflarea albaiuliana ca intr-adevar cea mai mare realizare pe care o poate avea cineva aflat intr-o funcție publica, asa cum a fost cazul meu, este aceea de a-si duce la îndeplinire cu succes obligațiile din fisa postului concomitent cu respectarea legii 215, legea administrației publice.Episoadele pe care le vedem la televizor cu rețineri,arestări,etc.,sunt „regizate” pe baza unor astfel de scenarii, unora ne este foarte clar de ce e asa, unii mai au nevoie de exemple ca sa le ajungă si la cunoștința lor concluziile….Ascunsi dupa pseudonime si inecati in propria răutate unii arunca intr-un om care a avut curajul sa vorbeasca despre „independenta” presei albaiuliene si sa imite gestul facut in decembrie 1989 de maestrul Victor Rebengiuc care le-a daruit o hartie igienica crainicilor de la TVR,aducatori de osanale marelui carmaci…Imi pare rau ca am daruit un alt sul, cel evocat mai sus l-au folosit altii inainte si chiar nu le-a fost de-ajuns…Nu am si nu aveam nevoie de laudele voastre, continuati sa-i laudati pe cei care va platesc, continuati sa aruncati cu noroi in cei care au curajul sa va amintească despre ceea ce inseamna deontologia profesionala…Decat sa fie scrisa o fraza care sa conțină o știre clara si explicita transmisa civilizat opiniei publice, unora li se pare mai nimerit sa își satisfacă frustrările prin aberatii aruncate la locul de munca.Din păcate locul lor de munca este public, este dedicat spre informarea societatii, iar noi consumatorii produsului vândut in ziare suntem pusi apoi in situația de a merge la farmacie sa ne cumparam medicamente pentru dezintoxicare…Asta este, nu am putut face mai mult ca viceprimar decât sa îmi duc cu brio la îndeplinire atribuțiile de serviciu, nu am putut sa „dau vreun gol”, cum m-au întrebat ziariștii la conferință de presa.O sa va transmit spre publicare raportul de activitate pentru aceasta perioada nerapindu-va placerea de a continua sa scrieți despre „cei care dau goluri”… Doar nu va pot ura sa scrieți despre investiții,locuri de munca,rata somajului, grade de îmbătrânire demografica,etc., la acești parametri se pricepe toată lumea si nu s-ar citi astfel de banalitati…Succes(uri) celor care aleg sa stea in poarta la care „se dau goluri”…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...