Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fostul viceprimar din partea PP-DD al municipiului Alba Iulia, Dorin Șerdean, ne-a certat DIN NOU! De această dată în conferința de presă

Publicat

în

Proaspăt întors din Dubai unde a fost în concediu de odihnă, viceprimarul din partea PP-DD Dorin Șerdean, demis recent din funcție de colegii cu care susține că avut o foarte bună colaborare în timpul mandatului, a convocat o conferință de presă. 

serdeanLa întâlnirea care a avut loc la Hotel Parc, pe lângă faptul că ne-a certat că-l numim incorect din punct de vedere gramatical, și s-a declarat nemulțumit că ”i-am spus urât” că a fost ”zburat în lipsă”, a mai dat și niște explicații despre modul în care a ajuns la conducerea municipiului, motivul pentru care a fost demis și activitatea de odihnă prin munca de lobby, pe care a făcut-o în vacanță, participând din proprie inițiativă, dar ca reprezentant al municipiului Alba Iulia, la o întâlnire de afaceri (!?).

articolConcret, fostul viceprimar al municipiului Alba Iulia DIN PARTEA PP-DD (și nu viceprimar PP-DD și atât, cum greșit ”din punct de vedere gramatical” l-am numit până acum), s-a plâns că, prin textele scrise recent, cu referire la ”debarcarea” sa din funcție, am fi dat de înțeles că ar fi ”fugit în Dubai” pentru a le încurca planurile celor deciși să-l schimbe. Nu este vina noastră că cei care l-au informat greșit pe domnul Șerdean au tendința să ”citească” printre rânduri, iar asta o dovedește atât textul publicat în ediția de print a ziarului Unirea din data de 20 februarie (foto dreapta), cât și textul publicat în aceeași zi, în ediția online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dar, pentru a fi și mai clar de ce numai cele scrise în ziarul Unirea l-au supărat pe domnul fost viceprimar al municipiului Alba Iulia din partea PP-DD, Dorin Șerdean (în condițiile în care informația a apărut aproximativ la fel în toate ziarele din Alba), mă văd nevoită să povestesc o întâmplare de acum mai bine de un an, cu precizarea că, pentru mine a fost o situație unică, în ani buni de când lucrez în presă:

La aproximativ un an de când domnul Șerdean a acceptat ”cu verticalitate” funcția oferită de PDL pentru a putea forma o majoritate în Consiliul Local (pe vremea când PDL și PNL erau în opoziție), mi s-a transmis că sunt invitată la primărie, pentru că viceprimarul care se ocupa de domeniul social dorește să facă un anunț important pentru cetățenii orașului. Când am intrat în birou… surpriză! Nu era vorba de niciun anunț, în schimb am fost rău certată deoarece, atât eu, pe ediția online, cât și o colegă de la ziarul tipărit, evităm ”cu rea-voință” să menționăm faptul că domnul Șerdean ia cuvântul în ședințele de consiliu! Evident, răspunsul meu a fost că noi consemnăm când e vorba de ceva IMPORTANT și că-l invităm pe domnul Șerdean să ne informeze când așa ceva se întâmplă, lăsându-i în acest scop atât numărul de telefon, cât și adresa de e-mail, pentru eventualele comunicate.

De atunci și până în prezent nu am primit absolut nicio informare despre vreo activitate, demnă de luat în seamă, pe care a avut-o domnul Șerdean ca viceprimar al municipiului Alba Iulia din partea PP-DD. Astfel că, din păcate, nu am avut cu ce-l lăuda (cum de altfel nici dânsul nu are cu ce să se laude, așa cum se vede în VIDEO de mai jos), iar aceasta cred că e, de fapt, supărare lui ce mai mare!

Și pentru că la conferința de presă de azi ”domnul” Șerdean, un politician ”de mare caracter” și un ”adevărat gentleman cu cei 7 ani de acasă”, bine-crescut fiind, și cu o educație aleasă, le-a declarat ziariștilor prezenți că a adus un cadou pentru jurnalistul care a scris ”urât despre el” – o hârtie igienică, o să-l rog s-o folosească dânsul, pentru că are mult mai mare nevoie! Mai ales atunci când va repeta că din ”verticalitate” a bătut palma cu PDL-ul care l-a făcut viceprimar, după ce în campania electorală promitea că ”va scoate afară corupția din primărie”, și atunci când va mai spune că din ”verticalitate” n-a trecut la PDL când a fost invitat, și nu din cauză că nu a primit nicio funcție mai ”de Doamne ajută” în partid (iar în PP-DD urma să fie ales președinte), și că tot din ”verticalitate” nu și-a dat demisia când i-a fost cerută, atâta timp cât recunoaște că a fost pus viceprimar printr-o înțelegere politică și nu pe bază de competență, sau că ”din verticalitate” a trecut azi pe la primărie, dar a evitat să ia la cunoștință oficial că a fost zburat din funcție (da! zburat în lipsă, chiar de colegii cu care a bătut palma cu ”verticalitate”).

Și mai poate folosi acea hârtie igienică ”domnul” fost viceprimar și când spune că a adus ”plus-valoare” în administrația locală, atâta timp cât singurul lucru cu care s-a putut lăuda într-o conferință de presă sunt niște audiențe și faptul că ”a respectat Legea 215”(!!!) și, mai ales atunci când va răspunde cu ”verticalitate” la întrebarea dacă este adevărat că înainte de plecarea în concediu de odihnă în Dubai, a sunat agenți economici pentru a le solicita să-i sponsorizeze deplasarea?


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

Publicat

în

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

ANM a emis un COD GALBEN de furtună valabil pentru județul Alba astăzi, 7 august, până la ora 22:00.

Următoarele localități vor fi afectate: Alba Iulia, Sebeș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Daia Română, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cut;

Se vor semnala : averse ce vor acumula 20…25 l/ mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Publicat

în

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Sebastian Drimbe este polițist în județul Bihor de 15 ani. În tot acest timp spune că a văzut multe accidente rutiere cu victime. Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt și copii.

Deși numărul victimelor de pe șosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere.

„Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni și copii nevinovați pe șoselele țării. Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinați să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depășească pe linie continuă, să nu mai urce băuți la volan și să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri. Măsurile complementare reprezintă, pe lângă punctele de amendă aferente, suspendarea dreptului de a conduce, acel ”mi-a luat carnetul” pe care l-ați auzit de la cei prinși cu musca pe căciulă.”, spune polițistul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Petiția poate fi semnată AICI

Prin această petiție publică, propune mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează:

pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă)
pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent)
„Foarte important, consider esențial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susținerea unui examen! Vă invit să semnați cât mai mulți această petiție pentru a putea să influențăm factorii de decizie (politicieni, juriști, specialiști în domeniu etc) care au puterea de a duce mai departe propunerea de modificare a Codul Rutier. Știu că politicienilor li se va părea o inițiativă nepopulistă, dar vor trebui să facă ceva, pentru că aici nu e vorba de ei, ci de viața noastră și a copiilor noștri!”, a conchis polițistul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Publicat

în

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Alpiniștii care încearcă să ajungă pe vârful muntelui Mont Blanc pe un traseu popular din Franța vor trebui să plătească o garanție de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie să fie salvați sau, mai rău, dacă mor pe munte, relatează The Guardian. Primarul care cere acești bani a dat exemplul a cinci turiști români care voiau să urce pe munte în pantaloni scurți și teniși.

Jean-Marc Peillex, primarul localității Saint-Gervais-les-Bains, de unde alpiniștii pot ajunge pe cel mai înalt vârf din Europa prin Ruta Goûter, a impus măsura după ce zeci de turiști au ignorat avertismentele când au urcat pe munte.

10.000 de euro ar acoperi costul operațiunii de salvare, iar 5.000 de euro pe cel al înmormântării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ghizii locali și-au suspendat operațiunile de pe traseul montan, care este accesibil alpiniștilor de orice nivel, la jumătatea lunii iulie, din cauza căderilor de pietre. Administrația locală a sfătuit oamenii să evite acest traseu, mai ales că un val de căldură intens și prelungit a făcut condițiile de pe munte mai periculoase.

Peillex a scris pe Twitter că zeci de „pseudo-alpinisti” au ignorat avertismentele. El a povestit că cinci turiști români au încercat să urce pe munte „purtând pantaloni scurți, teniși și pălării de paie” și că au fost întorși din drum de poliția montană.

„Oamenii vor să urce cu moartea în rucsac. Așadar, să anticipăm costul necesar pentru salvarea lor și pentru înmormântarea lor, pentru că este inacceptabil ca contribuabilii francezi să plătească factura”, a continuat edilul.

Vârful poate fi atins și pe poteca Ratti din Courmayeur, pe versantul italian al Mont Blancului, deși este mult mai puțin folosit. Totuși, Roberto Rota, primarul orașului Courmayeur, a spus că nu are de gând să restricționeze accesul.

„Muntele nu este o proprietate. Noi, în calitate de administratori, ne putem limita la a raporta condiții suboptime de-a lungul traseelor, dar să ceri o garanție pentru a urca pe munte este ceva suprarealist” a spus el.

Dezbaterea asupra siguranței pe traseele montane în această vară s-a intensificat pe fondul caniculei și după ce 11 persoane au murit când o masă uriașă de gheață s-a desprins dintr-un ghețar de pe partea de nord a Dolomiților italieni, la începutul lunii iulie. Primarii orașelor din jurul vârfului Marmolada au închis principalele puncte de acces din motive de siguranță, dar unii alpiniști au încercat să le ocolească.

Peste 100 de oameni au murit pe traseul Goûter în ultimii 20 de ani. Ghizii montani francezi, care și-au suspendat operațiunile până pe 15 august, au spus că au loc căderi de pietre „pe tot parcursul zilei și al nopții”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare