Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fostul șef al Jandarmeriei Alba, colonelul Ioan Herţa Onac și căpitanul Liviu Valentin Rusu, ”ridicați” de DNA

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Colonelul Ioan Herța Onac, fostul comandant al Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba și căpitanul Liviu Valentin Rusu au fost reținuți miercuri de DNA – Secția pentru Militari, după ce au fost audiați la sediul instituției din Alba Iulia. Ancheta  procurorilor vizează stabilirea circumstanțelor în care mai mulți jandarmi de la IJJ Alba au obținut adeverințe de salariu false, pentru a lua împrumuturi de la bănci.

Cei doi au fost duși la București pentru continuarea audierilor iar în funcție de rezultatele acestora este posibil ca mâine să fie prezentați Tribunalului Militar București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Posibila falsificare de documente a fost descoperită în urma cercetărilor efectuate în cazul unui presupus şantaj între doi foşti amanţi.

Anchetatorii au verificat o plângerea depusă de o femeie, fosta amantă a jandarmului Rusu Liviu Valentin.care a reclamat că, atunci când au rupt relaţia, acesta ar fi sechestrat-o, ar fi ameninţat-o şi ar fi şantajat-o. În cadrul cercetărilor procurorii au constatat că Valentin Liviu Rusu, căpitan la Jandarmeria Alba Iulia, a folosit o adeverinţă falsificată pentru a lua un credit de 60.000 de euro de la o bancă.

După extinderea cercetărilor s-a stabilit  că mai mulți jandarmi de la IJJ Alba au folosit adeverinţe de salariu falsificate pentru a-și cumpăra case, maşini sau terenuri cu bani împrumutați de la bănci. S-a constatat că salariile false ajungeau până la 4.000 de lei și că ultyerior mulți dintre jandarmi nu au mai putut să-și plătească ratele.

Se pare că reţeaua a început să funcţioneze în anul 2007, până în 2010 iar printre cei care au beneficiat de astfel de împrumuturi se află inclusiv fiul fostului inspector şef al Jandarmeriei Alba, Herţa Ioan Onac.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea