Ziarul Unirea

Fostul premier, Dacian Cioloș, ales președinte al PLUS

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Dacian Cioloş a fost ales, sâmbătă, preşedinte al PLUS. Fostul premier a  întrunit 99,17 la sută din voturile delegaţilor, scire Stiripesurse.ro

Convenţia Naţională a PLUS s-a reunit pentru prima dată, sâmbătă, în prezenţa a peste o mie de membri ai formaţiunii, pentru alegerea lui Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al formaţiunii.

ELIT

Fostul premier a fost singurul candidat pentru şefia partidului, votul fiind secret. Preşedintele partidului este ales pentru un mandat de 4 ani.

Înainte de vot, cei prezenţi au avut dificultăţi în a accesa pe telefoanele mobile platforma pe care urmau să voteze.

Conform rezultatelor anunţate, au votat 1.557 de delegaţi, iar 99,17 la sută dintre aceştia au votat pentru Dacian Cioloş. De asemenea, s-au înregistrat 7 voturi „Nu” şi 6 abţineri.

Convenţia Naţională se desfăşoară la Romexpo.

În cadrul acesteia vor fi aleşi membrii Consiliului Naţional al formaţiunii. Conform statutului partidului, Consiliul Naţional este format din preşedintele PLUS şi încă o sută de membri aleşi prin vot proporţional de listă. Însă, până la formarea tuturor filialelor judeţene, Consiliul Naţional va avea 51 de membri. Vor fi membri de drept în Consiliului Naţional liderii filialelor judeţene, filialei Bucureşti şi a celei pentru Diaspora.

Consiliul Naţional îi va alege pe membrii Biroului Naţional, cu votul a 50% plus 1 din membri.

După alegerea preşedintelui partidului, în Convenţia Naţională, acesta va transmite Consiliului Naţional o listă conţinând propunerea sa pentru membrii Biroului Naţional şi care trebuie să conţină cel puţin cu o treime mai multe persoane decât locurile din BN.

Biroul Naţional este compus din: preşedintele partidului, 5 vicepreşedinţi aleşi în baza celui mai mare număr de voturi obţinut în Consiliul Naţional, secretarul general, trezorierul şi maximum 9 membri.

La Convenţia Naţională a PLUS sunt invitaţi speciali profesoara Mihaela Miroiu, actriţa Oana Pellea şi vloggerul Mihai Alexandru Hash.

După alegerea structurilor de conducere ale noului partid, PLUS şi USR urmează să decidă, peste o săptămână, dacă merg pe liste comune la alegerile europarlamentare din luna mai şi cum se va realiza colaborarea dintre cele două partide.

Marţi, Dacian Cioloş a declarat că a avut discuţii şi până acum cu preşedintele USR, Dan Barna, dar negocierile pentru o colaborare vor începe după ce vor fi alese şi structurile de conducere ale PLUS.

Primul congres al partidului lui Cioloş are loc după scandalul legat de fondatorii PLUS. Avocatul Adrian Iordache, a demisionat vineri din PLUS după scandalul provocat de acuzaţiile lui Marius Oprea, care a afirmat că este fiul lui Alexandru Iordache, fondator al casei de vocatură care a sprjinit înregistrarea PLUS şi fost maior de Securitate, coordonatorul anchetei penale împotriva sa, în 1988.

De altfel, urmare a acestui scandal, Dacian Cioloş a anunţat, marţi, că toţi membrii formaţiunii vor completa declaraţii pe propria răspundere că nu au colaborat cu Securitatea, iar pentru cei care vor deţine funcţii în partid va fi cerută adeverinţă de la CNSAS.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Cristian Oniciu: startul spre mai bine: Experienţă liberală în administraţia locală la Ciuruleasa

Partidul Naţional Liberal mi-a încredinţat onoarea şi responsabilitatea de a candida pentru Primăria comunei Ciuruleasa, de a mă înscrie într-o… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 Comentarii

securistul de serviciu 26 ianuarie 2019 at 15:51

Si ce ne intereseaza pe noi ca broskoiu’ a fost ales presedinte la aceste partid plus sau cum draq ii spune? V-a platit secu’ sa scrieti despre asta? Verdeti ca se supara priietenii vostrii liberalii daca mai scrieti mult de c10r0s.

marius 26 ianuarie 2019 at 17:00

preluare- din ciclul : Ce culti suntem noi si ce inculti sunt PSD-istii- fragmente din discursul, fulminant, al predintelui PLUS sau in plus!!!

„…o să ne punem la treabă.”. Corect era – ..o să ne punem pe treabă –
”Celor care-și pun întrebare” Corect era – Celor care-și pun întrebarea –
„..singur candidat.”. Corect era – ..singurul candidat. – . Etc, etc, etc…
Nici urma de articol hotarat. Asta ca tot vorbim de cat de analfabeta este Viorica Dancila. Dar, nu-i asa, la ei nu se pune, ei sunt elitele.

PLUS 26 ianuarie 2019 at 23:55

Nu-l mai promovati pe acest securist dovedit cu acte.

ciclop 27 ianuarie 2019 at 13:46

ciolos 100 % aminteste de ceausescu pe cer e !!!!ciolos unde e !!!

ciolos si gigi becali :

– asemanari : fiecare a incercat sa fac un partid si au dat-o pe alaturi !!!
– deosebiri : gigi a cumparat un partid , ciolos A FOST CUMPARAT DE UN PARTID !!!!

ciclop 27 ianuarie 2019 at 13:49

USR TE CUMPARA PLUS ASA CUM L-A CUMPARAT SI PE ciolos !!!

te lasi cumparat !!!PACAT !!! NU MAI VOTEZ CU VOI a doua oara!!!

ciclop 27 ianuarie 2019 at 15:31

ciolos nu vrea decat „saf”(cititi cu diacritice la „s” si ” a” ) , mai nea fostule premier, partid nu ai putut sa faci, macar o sera de flori acolo , sa ne arati ca te pricepi la ceva sau angajat la domeniul public in capiatala , acolose se pun multe panselute, era o paine de mancat si ne aratai si matale ce mai stii din meseria de baza, horticultor, asa nu vrei decat „saf”(cititi cu diacritice la „s” si ” a” ) , alteceva nu e de matale doar „saf”(cititi cu diacritice la „s” si ” a” ).
Asa ca te-ai lasat cumparat ca „saf”(cititi cu diacritice la „s” si ” a” )

ciclop 27 ianuarie 2019 at 20:39

neica ciolos vrea numai ” saf ” ( a se citi cu diacritice la „s” si „a”) altceva nu e de nasul lui, du-te neica si fa ceva concret, o sera de flori, o florarie , sa vedem ca te pricepi la ceva , nu , matale vrei doar „saf ” esti facut doar pentru „”saf”” .
Vine primavara si in capitala se planteaza multe panselute , esti de meserie si e un loc bun unde poti sa-ti arati cunostintele profesionale si talentele de horticultor si este o slujba buna !! nu rata ca nu te mai intalnesti cu asa ceva .
Nu si nu, vrei „saf ” si un loc caldut la europarlamentare !!!

HH 27 ianuarie 2019 at 20:54

E DOAR UN ” IEPURAS ” PENTRU IOHANNIS ! ARE MISIUNEA DE A „REVIGORA” ELECTORATUL AUTO-DENUMIT ” DE DREAPTA” CARE S-A CAF VESTEJIT DINCAUZA LIPSEI DE ACTIUNE SI REACTIUNE A LUI IOHANNIS SI PNL – PD-L ! E DOAR UN JOC !

Bravo, Ciolos! 27 ianuarie 2019 at 21:14

Ce opariti sar psd-istii! Daca PLUS ar fi fost neinsemnat, nici nu i-ar fi interesat. Anul asta vom asista la falimentul psd. Se vede clar, lumea s-a saturat de ciuma rosie!

HH 28 ianuarie 2019 at 10:02

Din pacate ciuma rosie s-a imprastiat in anii 90 in toate partidele, in 93 FSN s-a despartit in doua, o parte importanta fiind chiar in actualul PNL : vezi Peres, Blaga, hava, Videanu, Boagiu, Basescu……. ! Deci cand vorbim de ciuma rosie atentie Dragnea era atunci la PD coleg cu cei amintiti mai sus !

Pnl 28 ianuarie 2019 at 7:25

Mai bravo Ciolos, tu ești tâmpit? Ciolos cât a fost premier a fost catastrofă pt Romania. Să stea cu partidul lui de buzunar la 2%.

ciclop 28 ianuarie 2019 at 14:22

ciolos vs becali :

– asemanari : nici unul na a facut un partid politic, gigi nici nu a incercat iar ciolos nici nu a putata desi s-a ” scremut ” din rasputeri .

– deosebiri : becali a cumparat un partid ,
ciolos a fost cumparat de un partid !!!! si nu vea sa fie decat „saf”, cititi cu diacritice la „s” si ‘a ” , asa crede el ca este facu sa fie doar „saf” , cititi cu diacritice la „s” si ‘a ” .

Ghita 30 ianuarie 2019 at 9:13

Trompetele psdiste ies la atac. Simt pericolul, simt ca se apropie scadenta, simt ca balonul umflat cu trompeta sta sa plezneasca. Si apoi, trompetele vor trebui sa mearga la munca, s-a terminat cu banii nemunciti, cu privilegiile pentru toti analfabetii si impostorii posesori de trompeta.

Comentariile sunt oprite